Adviesraad Sociaal Domein houdt spreekuur

Gebleken is dat veel mensen met allerlei vragen zitten over hoe zorg en welzijn er in de toekomst uit zullen zien. Niet iedereen weet waar je daar duidelijkheid over kunt krijgen. Of waar je vragen kunt stellen om die ongerustheid weg te nemen. De Adviesraad Sociaal Domein wil daar een rol in spelen.

Deze raad geeft adviezen aan burgemeester en wethouders en aan de gemeenteraad. Over hoe zorg en welzijn beter of anders kunnen worden georganiseerd. Want de gemeente speelt een belangrijke rol op het gebied van zorg en welzijn; in Vught, maar straks ook in Helvoirt.

Waar zitten de problemen?
Het behoort tot de taken van de adviesraad om erachter te komen waar in Vught nou precies eventuele problemen zitten. En hoe mensen denken dat zij beter geholpen zouden kunnen worden. Daarom geeft de raad iedereen de gelegenheid haar of zijn mening te geven. Over uw wensen en verwachtingen en in uw eigen woorden. Géén omwegen, maar zeggen waar het op staat. Daar waar mogelijk vertaalt de adviesraad die reacties in een advies aan de gemeente. De adviesraad kan niet uw individuele problemen oplossen, maar u wel desgewenst de weg wijzen naar wie dat wel kunnen. Het gaat er de leden van de adviesraad ook om dat ze kunnen leren van uw ervaringen, zodat anderen daardoor voortaan beter geholpen kunnen worden.

Laatste donderdag van de maand
Elke laatste donderdag van de maand, te beginnen op 27 februari, zijn leden van de adviesraad tussen 13.30 en 16.00 uur in DePetrus beschikbaar om met u te praten. U kunt daar uw ervaringen en wensen kwijt over de zorg die de gemeente voor u heeft. Waar liggen eventuele problemen en wat zou er moeten worden georganiseerd om zorg en welzijn in Vught te verbeteren? Natuurlijk wordt er vertrouwelijk omgegaan met uw inbreng. Niet in de gelegenheid om naar DePetrus te gaan? Geef uw inbreng dan via website: www.adviesraadsociaaldomeinvught.nl.

Kijk ook bij

Winterse Buitenbios bij Verkadefabriek

Na het succes van de eerste editie van Buitenbios im Schnee in 2022, nodigt de …