ADD, wat is het?

Ingezonden mededeling

Veel mensen zullen wel eens gehoord hebben van ADHD, deze mensen zijn enorm druk. Er zijn ook diverse bekende Nederlanders die de aandoening hebben. Ook is het iets dat met enige regelmaat voorkomt bij kinderen. Op een school is er altijd wel iemand met ADHD. Deze kinderen zijn erg druk en kunnen moeilijk hun aandacht erbij houden. Het is over het algemeen iets dat wel opvalt. Er is echter ook nog een andere variant, namelijk ADD.

Het is vergelijkbaar met de bekende ADHD, maar dan zonder de hyperactiviteit. Dit valt een stuk minder op van de buitenkant, terwijl deze mensen er ook veel last van kunnen ondervinden in het dagelijks leven. De ADD symptomen worden ook vaker op latere leeftijd geconstateerd. Mensen hebben hun hele leven al moeite om de aandacht erbij te houden en dan vallen er opeens een hoop puzzelstukjes op de plaats.

ADD en snel afgeleid zijn
ADD staat voor Attention Deficit Disorder. Dit is een Engelse term en iemand die dit heeft kan maar moeilijk zijn of haar aandacht erbij houden. Wanneer ze bijvoorbeeld in een drukke winkel lopen, kan dit voor veel prikkels zorgen en uiteindelijk raken ze overprikkeld. Maar niet alleen in een drukke winkel, ook op het werk of school kan er soms gewoon teveel op ze af komen. Denk aan een drukke kantoortuin waar constant de telefoon over gaat, of aan een klaslokaal waar het erg rumoerig is. Daar kan iemand met ADD heel slecht tegen. Vaak hebben deze mensen dergelijke klachten al heel erg lang, maar denken ze dat iedereen zich zo voelt.

ADD in het dagelijks leven
Wanneer iemand te maken krijgt met ADD, dan zal er vaak worden gezocht naar rust en regelmaat. Het dagelijks leven zal op deze manier goed te doen zijn voor iemand met ADD. Als er maar niet teveel prikkels zijn. Zo is het belangrijk om een goede planning te hebben en deze ook te volgen. Over het algemeen zal iemand therapie volgen bij een psycholoog en er kan dan gewerkt worden naar een werkbare situatie. Dit artikel bevat geen medisch advies.

Kijk ook bij

Swim & Dance to Fight Cancer Den Bosch-Vught

Op zondag 1 september vindt het unieke evenement Swim & Dance to Fight Cancer plaats …