Activiteiten september Boekhandel Adr. Heinen

Boekpresentatie Samen zeggen we DAG*!
vrijdag 6 september, 16.00 uur / Boekhandel Heinen / entree gratis, inschrijven bij info@heinen.nl
Carlijn Hermes is oprichter van de SmartLife Academy en schreef Samen zeggen we DAG*!, een praktische toolkit over wat ouders moeten weten over hoe smartphones, social media, games en andere digitale technologie hun kinderen beïnvloeden en welke consequenties dit alles heeft op hun ontwikkeling. Op vrijdag 6 september presenteert Carlijn haar boek bij Heinen, voor alle ouders die worstelen met het schermgebruik van hun kinderen.

Brabants Boek Present
zaterdag 7 t/m zondag 15 september / Boekhandel Heinen
Van 7 t/m 15 september vieren we de Brabantse boekhandels én schrijvers. Koop je bij Heinen voor € 12,50 aan boeken, dan krijg je het eerste Brabants Boek Present, ‘Van Gogh sneed hier nooit een oor af’ door Henk van Straten, van ons cadeau.

Katja Kreukels over Mijn vader was priester
donderdag 12 september, 19.30 uur / Boekhandel Heinen / entree gratis, inschrijven (voor 10 september) bij info@heinen.nl
‘Mijn vader in zo’n zwarte toog? Opgegroeid in een klooster? Mijn vader die het lichaam van Christus uitreikt?’ In Mijn vader was priester gaat journalist Katja Kreukels op zoek naar het priesterverleden van haar vader. Op donderdagavond 12 september komt ze erover bij Heinen vertellen, mét haar vader.

NIEUWE BLIK op literatuur, met o.a. Peter Buwalda en Nina Weijers
zaterdag 14 september, 19.00 uur / Verkadefabriek (!)
Nieuwe Blik is terug met een nieuw programma, met als thema Ongemak! Geniet een hele avond vol literaire performances en muziek op het water en in het theater. Een ware verrassingstocht die start en stopt bij de Verkadefabriek. Nieuwe Blik presenteert schrijvers en performers die op fantasievolle wijze de actualiteit kunnen vangen en een nieuwe blik werpen op de wereld om ons heen. Een mix van poëzie, fictie, non-fictie, theater en muziek. Met o.a. Hanneke Hendrix, Peter Buwalda, Henk van Straten, Jeroen Kant, Niña Weijers.

Boekpresentatie Florette Dijkstra
dinsdag 24 september, inloop 19.00 uur, aanvang 19.30 / Boekhandel Heinen / entree gratis / aanmelden via info@heinen.nl
Wat gebeurt er als iemand een kunstwerk maakt? Is het een nieuw ding of grijpt de kunstenaar terug op iets ouds – op grottekeningen bijvoorbeeld? Waarom maken mensen kunst? Florette Dijkstra laat er schrijvers en kunstenaars over aan het woord in Rumoer – over het begin van kunst. Op 24 september is Florette te gast bij Heinen. Margriet Kemper houdt een inleiding, waarna ze in een vraaggesprek en beeldpresentatie met Florette op zoek gaat naar de antwoorden. Ook spreekt zij redacteur en vertaler Ineke van der Burg, die de redactie van het boek deed.

Boekhandel Adr. Heinen | Kerkstraat 27 ‘s-Hertogenbosch | 073 – 30 20 100 | www.heinen.nl

Kijk ook bij

Benefietconcert met Og3ne en Emmelie

Op vrijdag 23 december om 20.00 uur is de Ruwenberg het kerstdecor voor het benefietconcert …