Activiteiten MOVE Vught

Het kan haast niet anders of je hebt de afgelopen week te maken gehad met MOVE Vught of in ieder geval hebben gehoord over MOVE Vught.

Ieder dinsdag, woensdag en donderdag verzorgt MOVE naschoolse sportactiviteiten. Op dinsdag staat de succesvolle ‘MOVE Academy’ op het programma. Tijdens de MOVE Academy kunnen kinderen in blokken van vier weken deelnemen aan hun favoriete sport en de vaardigheden extra trainen. Maar kinderen kunnen ook deelnemen om zich te oriënteren op welke sporten er allemaal zijn, of ze vinden het gewoon leuk om iedere keer aan een andere sport deel te nemen. Het is allemaal mogelijk bij de MOVE Academy. Hierbij werkt MOVE samen met verschillende sportverenigingen. Meer info én inschrijven (verplicht) via www.movevught.nl.

De langstlopende activiteit, ‘Fun2Move’, blijft erg in trek bij de kinderen van de groepen 3 t/m 6. Ieder week staat er wat anders op het programma. Op woensdag 7 februari kunnen de kinderen van 14.30 tot 15.30 uur deelnemen aan Carnavalstrefbal. Na de vakantie staat boogschieten op het programma. Het volledige programma is te vinden op via www.movevught.nl.

Ook aan de oudere basisschooljeugd (gr. 5 t/m 8) is gedacht. Donderdag staat in het teken van ‘Plein Actief’. Iedere week staat er weer een supergave activiteit op het programma. De ene week rondom basisschool de Wieken en de andere week bij de Piramide. Meer informatie:  www.movevught.nl.

Vughtse Dance Battle
Mocht je nou nog niet bij de naschoolse activiteiten zijn geweest, dan ben je misschien wel volop aan het oefen voor de Vughtse Dance Battle. De kinderen van de deelnemende scholen zitten inmiddels in de derde oefenweek en zitten daarmee op de helft. Op zondag 18 maart vindt de Vughtse Dance Battle plaats in Theater de Speeldoos, waarbij de kinderen van zeven basisscholen de strijd aangaan om de titel ‘Danskampioen van Vught’.

Clinics op de scholen
MOVE gaat deze week ook de derde week in van de clinics tijdens de gymlessen van de basisscholen. Samen met de scholen is een planning gemaakt en één keer in de drie weken komt MOVE een ochtend naar de basisschool. Na deze week zijn alle scholen een keer aan de beurt geweest. Alleen maar blije en enthousiaste kinderen en lovende reacties van leerkrachten.

Sociale ontwikkeling en participatie
De visie van MOVE Vught is dat iedereen moet kunnen sporten, ongeacht beperkingen. Om die reden biedt MOVE de activiteiten gratis aan, zodat ook de kinderen van ouders met een smalle beurs kunnen genieten van de gave sport- en spelactiviteiten. Naast alle positieve ontwikkelingen voor de gezondheid draagt sport en bewegen ook bij aan de sociale ontwikkeling en aan participatie en daar moet ieder kind uit de gemeente Vught aan deel kunnen nemen.

Kijk ook bij

Vijf nieuwe vaarroutes door de Zuiderwaterlinie

De Zuiderwaterlinie vertelt het typisch Nederlandse verhaal van verdedigen met water. Met vijf nieuwe vaarroutes …