Activiteiten IVN van 26 november tot 28 december

Winterwandeling de Pettelaar
Zondag 26 november, 09.30-12.00
Een ‘doorloopwandeling’ met aandacht voor het landschap dat rond de Pettelaar erg interessant is. Wat was de invloed van de Dommel op het landschap? IVN-natuurgidsen laten het onderweg zien. Locatie: ingang de Pettelaar aan de Oude Gestelseweg (Pettelaar 1, 5271 TR Sint-Michielsgestel).

Lezing Broedvogeltellingen
Woensdag 6 december, 20.00-22.00
Léon van Balkom is sinds 2019 coördinator van de Vogelwerkgroep van IVN ‘s-Hertogenbosch en is actief betrokken bij diverse tellingen die worden uitgevoerd in de regio. De Vogelwerkgroep is vier jaar geleden begonnen met broedvogeltellingen in diverse gebieden in de regio. Alhoewel het nog te vroeg is om trends waar te nemen, zijn er voldoende gegevens verzameld om alvast een inkijkje te geven wat er zoal aan vogels is in deze regio. Er wordt ingezoomd op de gebieden waar is geteld, uitgelegd hoe geteld wordt en de telresultaten worden besproken. Locatie: grote zaal BBS Nieuw-Zuid, Jac. Van Looystraat 5, 5216 SB ’s-Hertogenbosch. Contact: lezingen@ivn-s-hertogenbosch.nl.

Winterwandeling Bossche Broek
Donderdag 28 december, 10.00-12.00
Het Bossche Broek in winterslaap. IVN-natuurgidsen kijken samen met u naar de natuur in de winter. Het hangt van het weer af of er al voorboden van de lente zijn. Locatie: hoek Zuiderpark, Cicerostraat ’s-Hertogenbosch

Kijk ook bij

Swim & Dance to Fight Cancer Den Bosch-Vught

Op zondag 1 september vindt het unieke evenement Swim & Dance to Fight Cancer plaats …