Home / Algemeen / Activiteit benadrukt samenwerking onderwijspartners
Patisserie De Rouw

Activiteit benadrukt samenwerking onderwijspartners

Leerlingen van de openbare Jenaplanschool De Lichtstraat in Vught hebben afgelopen vrijdag rollend het nieuwe schooljaar ingeluid. Dat deden zij samen met de kinderen van Stichting Peuterspeelzalen Vught en Kinderopvang Onder de Pannen. Een speelse, maar belangrijke activiteit die de samenwerking van de drie onderwijspartners benadrukt.

Toine van de Ven, wethouder Financiën en onder meer belast met onderwijs en sport, gaf hiervoor het startschot. Dat deed hij samen met Ingrid Waltjen. Per 1 september is Ingrid de nieuwe directeur van deze openbare Jenaplanschool.

Mini-quad
Haast alles wat kon rollen, was door de kinderen mee naar school gebracht. Van space-scooter tot trapwagen, éénwieler, mini-quad, ministepjes, rolstoel, winkelwagentje, skeelers en rolschaatsen. Er was ook een zelf bedacht rollend pallet door kinderen meegebracht. Een vrolijke guit was op één enkele skeeler gekomen. “De andere was nog thuis. Die was aan het kapot gaan. Dus dan maar zo”, was zijn uitleg. De route ging via de speelplaats van de basisschool, door het gebouw van de Hertog van Brabantschool, over de speelplaats van de kinderopvang terug naar De Lichtstraat. Langs de route stonden heel wat fotograferende ouders. Volgens Rob Sterke van Kinderopvang Onder de Pannen demonstreert deze gezamenlijke activiteit dat drie partners nadrukkelijk op weg zijn naar een Integraal Kindcentrum. Sterke: “Een laagdrempelig centrum, met dezelfde visie en waar elk kind zijn of haar talenten moet kunnen ontwikkelen.”

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kijk ook bij

Première in Vught: maak kennis met de Johannes Passion

Na een aantal jaren op rij de Matthäus Passion van J.S. Bach uitgevoerd te hebben, …