Achterste rij v.l.n.r.: Merel Stoops, Siemen de Zwart, Julia Zakrewski. Vooraan v.l.n.r.: Gijs van Schijndel, Nova Groenendaal, Isa van Schijndel, Mirte Rademakers, wethouder Fons Potters. (Foto: Marc Bolsius)

Acht jeugdlintjes in Vught

Op vrijdag 25 maart reikte wethouder Fons Potters in de raadszaal 7 jeugdlintjes uit aan kinderen en jongeren uit Vught, Cromvoirt en Helvoirt. Jamy Schuurmans kon zijn lintje door ziekte niet in ontvangst nemen.

Elk jaar vieren we op 20 november de Dag voor de Rechten van het Kind. Vanwege de coronamaatregelen vond de uitreiking dit keer later plaats. Julia, Nova, Gijs, Isa en Mirte, leerlingen van basisschool Dr. Landman in Helvoirt, ontvingen een jeugdlintje omdat ze zich hebben ingezet voor de samenleving. Merel wordt onderscheiden voor het helpen van anderen, zoals Stichting Mariton en Siemen voor zijn daadkrachtig optreden tijdens het spelen met zijn beste vriend. Jamy krijgt een lintje voor zijn heldhaftig optreden toen zijn vriend door het ijs was gezakt. Al deze kinderen zijn een voorbeeld voor velen.

Lees het volledige artikel in Het Klaverblad van 30 maart. Dat kan ook online; klik hier.

Kijk ook bij

Vier orgelconcerten in Cathrienkerk Den Bosch

Op vier achtereenvolgende zaterdagmiddagen in de maand mei vindt in de Cathrienkerk aan de Kruisbroedershof …