Kerstmarkt Maaskantje verhuist naar plein voor Litserborg. (Foto: Netty Bijnen)

Aanmelden voor kerstmarkt Den Dungen

Na 15 jaar verhuist de kerstmarkt van de Sint-Jacobusstraat in het Maaskantje naar het plein voor de Litserborg in Den Dungen. In plaats van op de tweede zaterdag in december wordt de markt dit jaar gehouden op de derde zaterdag, 15 december.

De afgelopen twee jaar werd er door de stichting Den Dungen in Kerstsfeer een kerstfeestje georganiseerd bij de Litserborg en dit gebeurde een week na de kerstmarkt in het Maaskantje. Het lijkt beide organiserende stichtingen een goed idee om deze twee kerstevenementen samen te voegen tot één gezamenlijk kerstevenement in Den Dungen. De krachten worden nu gebundeld en het resultaat is dat er op zaterdag 15 december van 15.30 tot 20.30 uur een groots kerstfeest gaat plaatsvinden bij de Litserborg onder de naam ‘Kerst op het plein’.

Rondom schaatsbaan
Het plein voor de Litserborg wordt, rondom de schaatsbaan en de grote wens-kerstboom, vol gezet met marktkramen en er zijn nu uiteraard nog kramen beschikbaar. Degenen die een kraam willen huren, kunnen zich dus aanmelden. De uitgangspunten voor de aan te bieden koopwaar op deze kerstmarkt zijn ongewijzigd. Dat wil zeggen dat nieuwe kerstspullen onmisbaar zijn op een kerstmarkt, maar dat geldt ook voor zelfgemaakte kerststukjes, kerstversieringen, kerststallen, kaarsen en kerstverlichting. Daarnaast horen er artikelen bij die te maken hebben met de winter en de wintertijd. Te denken valt dan aan artikelen als winterkleding, wintersportartikelen, schaatsen, kachels, vogelvoer, elektrische dekens, kussens, plaids, kersenpitzakjes, schoenen en laarzen, mutsen en dassen, pantoffels, gezelschapsspellen, puzzels, (dikke) sokken, handschoenen, openhaardhout, enz. Ook winterse drank en winterkost horen hier bij, om mee naar huis te nemen of om er op de kerstmarkt van te genieten.

Aanmelden
De nieuwe locatie en de toegevoegde waarde van de activiteiten rondom de kerstmarkt zullen ongetwijfeld voor extra interesse zorgen voor de kramen. Heb je iets aan te bieden van genoemde waren, neem dan snel contact op met Hennie van Gaal, telefoon 06-48890337 of stuur een mail naar: inschrijvingen@braderiemaaskantje.nl en meld je aan. Inschrijven via de website kan ook: www.braderiemaaskantje.nl.

Kijk ook bij

Heeft de waterstofauto nog toekomst?

Ingezonden mededeling Wanneer je de cijfers van de verkochte aantallen auto´s bekijkt, dan valt het …