De winnaar van de grote optocht 2019 Deesjavu (Foto: Hoffotograaf Marjon Bilder)

Aanmelden grote Carnavalsoptocht in Dommelbaorzedurp

Op zondag 23 februari trekt de jaarlijkse ‘grote optocht’ door de straten van Dommelbaorzedurp. Om 13.33 uur start de optocht vanaf het Moleneindplein. De organisatoren hopen dat iedereen er met ‘un wèrrum gevûûl’ naar uitkijkt en dat zij u allemaal mogen begroeten als deelnemer of als toeschouwer. Versier uw huis of hang de blauw-gele vlag uit zodat toeschouwers en deelnemers ‘un wèrrum gevûûl’ krijgen van al het blauw-geel dat voorbij trekt!

De Zjurie neemt haar taak zeer serieus in deze ludieke tijden en is reeds in retraite om tezamen de beoordelingscriteria te bespreken. Ook dit jaar worden de deelnemers ingedeeld in drie categorieën: wagens, loopgroepen (10 of meer personen) en individuelen en/of kleine groepen (9 personen of minder). In elke categorie worden prijzen verdeeld, waarbij de Zjurie vooral let op zaken als originaliteit, presentatie en uitvoering.

Carnavalsmotto
Het carnavalsmotto voor dit jaar luidt: ‘Al 66 jaor un wèrrum gevûûl’. Krijgt u ineens die briljante ingeving, dat fantastische idee of hebt u gewoon zin om mee te lopen met een leuke act, meld u dan nu aan! Aanmelden kan tot uiterlijk 14 februari via: optochten.dbd@gmail.com of via www.dommelbaorzedurp.org d.m.v. het invullen van het inschrijfformulier van de grote optocht.

De route
De route van de optocht is iets gewijzigd ten opzichte van vorige jaren. Er wordt exact om 13.33 uur gestart vanaf het Moleneindplein en dan gaat het via de Molenstraat, Repelweg, Hoogstraat, Vlasmeersestraat, Sint-Elisabethstraat, Kloosterstraat, Kerkstraat, Heuvel, Raadhuisstraat, Secretaris Van Rooijstraat richting de Vliertstraat waar de optocht bij Prinsenhof de Speeldoos zal worden ontbonden. De mensen die direct aan de route wonen, worden verzocht de auto tijdens de optocht in een andere straat te parkeren. De uitslag en prijsuitreiking van de optocht zal door ZDH Prins Alfredo XX om 20.11 uur in Prinsenhof de Speeldoos bekend worden gemaakt na de uitreiking van D’n Bertus.

Kijk ook bij

Kom gratis luisteren naar een mooi verhaal

Voorleeslunch Dit jaar wordt de tiende editie van ‘De Nationale Voorleeslunch’ gehouden. Ter gelegenheid hiervan …