Davy Meulenberg (r) en Wesley Maas (op katrol) van s.v. C.H.C. Op de graafmachine: Bertie van Schijndel.

Aanleg zestien jeu-de-boulesbanen van start

De Bossche jeu-de-boulers van Pétanque Union Bois le Duc liggen mooi op schema voor de Europese Kampioenschappen Pétanque 2022 die 12 t/m 13 juli plaatsvinden op de Parade. Afgelopen zaterdag ging namelijk de spreekwoordelijke schop de grond in en werden de eerste werkzaamheden, op weg naar een volwaardige sportaccommodatie, verricht. Doel van de vereniging is gereed te zijn voor het EK2022, zodat men geïnteresseerden in het spel/de sport kan verwelkomen.

Samen sterk
“We staan vandaag als verenigingen letterlijk samen sterk”, begint voorzitter Antoon van Mil. “Zo zijn er vandaag mensen van onze vereniging aanwezig, maar ook leden van s.v. C.H.C. die meehelpen.” Aan wederzijds enthousiasme is geen gebrek en zelfs de bestuursleden van de voetbalvereniging helpen bij de graaf- en aanlegwerkzaamheden voor de bekabeling en, uiteindelijk, de zestien jeu-de-boulesbanen.

Opening
De accommodatie van Pétanque Union Bois le Duc wordt in één weekeinde en op twee momenten geopend. “Op zaterdag 2 juli openen we de accommodatie officieel, we hopen dat burgemeester Jack Mikkers de opening verricht”, aldus Van Mil. “Op zondag 3 juli is er een groot en gratis mixtoernooi voor onze leden, maar ook iedereen die geïnteresseerd is in onze nieuwe banen.”
Voetbalvereniging s.v. C.H.C. is blij met de komst van de jeu-de-boulers. Wesley Maas, bestuurslid: “Het is gaaf om weer een sport op ons sportpark erbij te hebben. We vervullen op die manier een grote sociale rol in de omringende wijken, doordat het clubgebouw als het ware een soort wijkcentrum wordt.” Inmiddels zijn er zeven (sport)verenigingen actief op het complex dat daarmee van zeer grote waarde is in Den Bosch-West.

Planning
Eind mei gaat de bouw verder. Dan worden de banen aangelegd en het straatwerk er omheen. “We willen begin juni de eerste aspirant-leden welkom heten”, besluit Van Mil. Er is veel animo voor ‘pétanque’, zoals het spel eigenlijk heet, binnen de Bossche stadsgrenzen en de verwachting is dat de vereniging een mooie toekomst tegemoet gaat. Aan het grote enthousiasme van de voorzitter zal het in ieder geval niet liggen.

Meer informatie: www.puboisleduc.nl.

Kijk ook bij

Vughterstede verwelkomt Buurtverbinders

Samen bouwen aan een levendige gemeenschap Wat zijn ze toch allemaal aan het doen bij …