Home / Algemeen / Aandacht voor ouderen met Zomerhartenwensenactie Riki Stichting
Patisserie De Rouw

Aandacht voor ouderen met Zomerhartenwensenactie Riki Stichting

De Riki Stichting vervult deze zomer de hartenwens van ruim 1.500 ouderen. Veel ouderen voelen zich eenzaam en komen amper de deur uit. In de zomerperiode, als kinderen en vrienden op vakantie gaan, is het verlaten gevoel extra groot. Door lichamelijke beperkingen kunnen veel ouderen ook niet alleen op pad. Bij de Zomerhartenwensenactie worden ze in het zonnetje gezet.

Sinds 2008 organiseert de Riki Stichting deze actie samen met de Zonnebloemafdelingen en verzorgingshuizen waar zij mee samenwerkt. De afgelopen weken hebben ruim 1.500 ouderen met vrijwilligers en leerlingen van basisscholen gesproken over hun wensen; een prachtig contactmoment. Het is voor ieder mens bijzonder om gevraagd te worden naar wat hij het liefst nog zou willen doen en om hierover te kunnen vertellen aan iemand die luistert. Deze wensen mogen op kosten van de Riki Stichting vervuld worden.

Den Bosch en Vught
In Den Bosch doen Zorgcentrum De Grevelingen en de Zonnebloem afdelingen Den Bosch Oosterlijke Zon, Den Bosch Glorieux en de afdeling Zuid Den Bosch mee met deze mooie actie. In Vught zijn leerlingen RKBS De Baarzen en Basisschool De Springplank naar respectievelijk Woonzorgcentrum Theresia en Huize Elisabeth geweest om de wensen van de bewoners uit te vragen. Deze wensen worden de komende maanden vervuld. Ook vrijwilligers van de Zonnebloem Vught/Cromvoirt vervullen in de zomermaanden persoonlijke wensen van hun gasten.

Herhaalde aandacht
De Riki Stichting organiseert jaarlijks landelijke acties in de zomermaanden, de herfstperiode en met Kerst en Pasen. De stichting is ervan overtuigd dat herhaalde persoonlijke aandacht structureel bijdraagt aan het verbeteren van het welbevinden van ouderen. Een-op-een activiteiten en exclusieve positieve aandacht zijn betekenisvolle elementen van al onze acties.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kijk ook bij

Dünya en Nienke ‘doen eens lief’

Dünya en Nienke, beiden 10 jaar, bedachten ‘iets’ liefs te gaan doen voor mensen in …