Aan huis gebonden? Laat boeken thuisbezorgen via Bieb aan huis

Lezen is een ontspannende activiteit en een fijne tijdsbesteding. Zeker in deze tijd waarin we veel thuis moeten blijven. Speciaal voor ouderen die minder mobiel zijn, heeft Huis73 al ruim 40 jaar de thuisbezorgservice Bieb aan huis. Ook in deze bijzondere coronatijden, brengen vrijwilligers van Huis73 boeken aan huis bij mensen die aan huis gebonden zijn.

Kent u of bent u iemand die in deze tijd moeilijk het huis uit kan? Niet alléén vanwege corona, maar misschien ook doordat u wat minder mobiel bent en niet zelfstandig naar de bibliotheek kunt komen? Meld u dan aan voor ‘Bieb aan huis’. Een vaste vrijwilliger brengt de boeken thuis en haalt ze op. Alles coronaproof. Ook luisterboeken, grootletterboeken en e-books behoren tot de mogelijkheden. Op die manier kunt u blijven lezen en brengt u de wintermaanden thuis door in gezelschap van een goed boek. U geeft zelf aan wat u graag wilt lezen. De keus is groot: u kunt literaire romans, familieromans, detectives en thrillers lenen, veelal ook in grote druk of als gesproken boek. En er zijn kijk- en hobbyboeken te leen. Bieb aan huis brengt boeken aan huis vanuit alle vestigingen: ‘s-Hertogenbosch, Vught, Rosmalen, Boxtel, Sint-Michielsgestel en Berlicum.

Wat kost het?
Om gebruik te kunnen maken van Bieb aan huis bent u of wordt u lid van de bibliotheek en betaalt u het tarief van een ‘BELEEF-abonnement’ (55 euro per jaar). U mag de boeken dan langer houden. U betaalt ook geen vervolgleengeld. Voor de Bieb aan huis-service zelf betaalt u geen extra kosten.

Vrijwilligers gezocht
Voor deze Bieb aan huis-service zoeken we tevens vrijwilligers. Dus wil jij je inzetten voor ouderen in jouw buurt en draag je de bibliotheek een warm hart toe? In Vught, Boxtel, Sint-Michielsgestel en Berlicum kunnen de bibliotheken nog extra handen gebruiken. Meer info? huis73.nl/biebaanhuis

Aanmelden
Wil je jezelf aanmelden voor de service of als vrijwilliger? Neem contact op met de bibliotheek bij jou in de buurt of stuur een mail naar info@huis73.nl (o.v.v. bieb aan huis en jouw telefoonnummer).

Kijk ook bij

O’pen Atelierroute Oisterwijk

Op zondag 30 juni is de tweede editie van de O’pen Atelierroute Oisterwijk. Het is …