9, 16 en 22 augustus: zomer-kinderdagen in Museum Slager

Op woensdag 9 en 16 augustus en op dinsdag 22 augustus houdt Museum Slager opnieuw kinderdagen. Kinderen zijn van harte welkom om met hun ouders, opa’s, oma’s, ooms en tantes een leuke en leerzame middag in het museum te beleven.

Museum Slager heeft nieuwe, uitdagende en leerzame speurtochten voor kinderen in de leeftijd van 5 t/m 8 jaar en van 9 t/m 12 jaar. Een van de speurtochten sluit aan bij de nieuwe wisselexpositie ‘Zomerzotheid’ die op 23 juli wordt geopend. Er is een app waarmee de kinderen tekenles krijgen van Piet Slager. Voor oudere kinderen is er nog het dobbelspel. De verrassende vragen van het spel laten je anders kijken en nadenken over de kunst in het museum.

Een van de museumzalen wordt ingericht als kinderatelier. In dit kleurenparadijs kunnen kinderen knutselen en een Slager-kleurplaat maken. Voor iedereen is er gratis koffie/thee, ranja en koek. Aan het eind van het museumbezoek krijgen de kinderen een leuke verrassing.

De kinderdagen zijn op 9, 16 en 22 augustus van 11.00 tot 17.00 uur. Kinderen tot 18 jaar hebben gratis toegang. Ouders, opa’s en oma’s betalen de reguliere toegangsprijs. Graag vooraf reserveren en/of laten weten dat je komt en liefst ook ongeveer hoe laat. Dat kan via telefoonnummer 073-6133216 of via e-mail, educatie@museumslager.com.

Museum Slager is een uniek museum met werken van acht kunstenaars Slager, wisseltentoonstellingen én een programma voor alle leeftijden. Zie voor meer informatie: www.museumslager.com.

Museum Slager, Choorstraat 8, 5211 KZ ’s-Hertogenbosch. Geopend op dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Entree € 12,50 inclusief kopje koffie/thee. Kinderen tot 12 jaar gratis; kinderen van 13-18 jaar € 4; Museumkaart en Icomkaart: gratis.

Kijk ook bij

Lucas Duynisveld wint nationale eindronde International Junior Science Olympiad

Gymnasium Beekvliet is als school zeer actief op olympiades en dit jaar ook heel succesvol. …