Frans Slager, St.-Jan vanuit het Bossche Broek

8 augustus finissage ‘Stap in de wereld van de familie Slager’

Tot en met 8 augustus is in Museum Slager de expositie Stap in de wereld van de familie Slager te zien. De expositie toont werken van alle acht kunstenaars Slager en is en wordt goed bezocht. De zalen werden voor deze tentoonstelling speciaal nieuw ingericht.

In de eerste zaal zien we vooral stads- en dorpstaferelen: ’s-Hertogenbosch en omgeving in de periode van 1840 tot 1990. In de familiezaal zijn portretten van alle kunstenaars te zien, van grondlegger P.M. (Petrus Marinus) en zijn vrouw, van Piet en zijn vrouw Suze Velsen, Frans en Maria van Gilse, van Jeannette en Corry en van kleinzoon Tom. Schilderijen met bloemen en verrassende doorkijkjes hangen in de twee salonzalen. De grote zaal is gereserveerd voor landschapschilderijen en portretten, die in opdracht zijn gemaakt en ook voor heel persoonlijke, intieme portretten en familietaferelen uit de familie Slager. Bijzonder zijn ook tekeningen én de schilderijen van natuur, landschap en dieren van de hand van Frans Slager, medeoprichter van Brabants Landschap.

Bezoekers, uit ’s-Hertogenbosch en alle delen van Nederland, zijn vaak verrast en zeer enthousiast. Over de schilderijen, de portretten en landschappen. En ook over het museum, in een prachtig opgeknapt pand, midden in de stad, vlakbij de St.-Jan. En enthousiast zijn zij ook over de warme ontvangst en de nieuwe film waarin Alexander Pechtold vertelt over de Slagers en hun schilderijen en hun betekenis. Veel gasten sluiten hun bezoek af met een (gratis) kop koffie of thee met Bossche koek en een persoonlijke bijdrage in het gastenboek.

De expositie nog niet gezien? Grijp je kans! Dat kan tot en met zondag 8 augustus. De expositie biedt een fraai inkijkje in de levens van de acht kunstenaars Slager, in anderhalve eeuw ontwikkelingen in de schilderkunst en maatschappelijke ontwikkelingen in ’s-Hertogenbosch en omgeving en in een mooi gastvrij museum.

Museum Slager, Choorstraat 8, 5211 KZ ’s-Hertogenbosch
Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag 11.00 – 17.00 uur; zondag 13.00 – 17.00 uur
Reserveren: zie de website www.museumslager.com
Entree € 8,50; kinderen tot 12 jaar gratis; kinderen van 13-18 jaar € 3,50; Museumkaart en Icomkaart: gratis

Kijk ook bij

Museum van Gedenkplaats Kamp Haaren op afspraak open

De Gedenkplaats bevindt zich na de verwoestende brand, op de tijdelijke locatie aan het Gildepad …