Home / Algemeen / 70 jaar hart voor de Zonnebloem
Patisserie De Rouw

70 jaar hart voor de Zonnebloem

Al 70 jaar zetten Zonnebloem-vrijwilligers zich met hart en ziel in voor mensen met een lichamelijke beperking. Ze brengen mensen bij elkaar, staan voor ze klaar, komen op huisbezoek en zorgen dat ook deze mensen bij de samenleving betrokken blijven. Zo proberen ze te voorkomen dat mensen door hun beperking in een isolement geraken. Ze zorgen ervoor dat iedereen erbij hoort door hart te hebben voor elkaar. Al 70 jaar.

Om deze mijlpaal extra aandacht te geven, hebben de Zonnebloem-vrijwilligers eind januari een speciaal bezoekje gebracht aan hun persoonlijke Zonnebloem-gast. Dit bezoekje ging vergezeld met een Zonnebloem-hart en Zonnebloem-chocolaatjes en een persoonlijke boodschap voor de gast. Een mooi gebaar van de Zonnebloem!

Naast het bezoekwerk organiseert de afdeling Vught/Cromvoirt maandelijks een activiteit of een dagje uit. Ze zetten alles op alles om mensen met een fysieke beperking een onvergetelijke dag te bezorgen. Gezelschap en persoonlijk contact staan bij deze ontmoetingen centraal.

Alhoewel het Zonnebloem-werk door vrijwilligers gedaan wordt, kosten de activiteiten geld waar de Zonnebloem-gast per activiteit een kleine bijdrage voor betaalt. Door de Nationale Vereniging de Zonnebloem financieel te ondersteunen, blijven deze activiteiten mogelijk. Bij veel mensen is er echter een groot misverstand tussen Zonnebloem-lid en Zonnebloem-gast. Met uw financiële steun aan de Zonnebloem bent u ondersteunend lid, maar dit betekent niet dat u vanzelfsprekend ingeschreven bent als Zonnebloem-gast bij de afdeling Vught/Cromvoirt. Dus mocht u ooit een donatie gegeven hebben aan de Zonnebloem, dan bent u ondersteunend lid en wordt u niet automatisch uitgenodigd voor de activiteiten van de afdeling en komt u niet vanzelfsprekend in aanmerking voor bezoekwerk. Dit gebeurt alleen als u bij de afdeling ingeschreven staat als Zonnebloem-gast.

Mocht u tot de doelgroep behoren, graag ingeschreven willen worden als Zonnebloem-gast bij de afdeling Vught/Cromvoirt en graag uitgenodigd worden voor een activiteit of in aanmerking willen komen voor bezoekwerk, dan kunt u contact opnemen met Angela de Leeuw, tel. 073-6570942 of via e-mail ajmdeleeuw@kpnmail.nl. Er wordt dan z.s.m. contact met u opgenomen.

Oproep
Maar … de Zonnebloem Vught/Cromvoirt zoekt ook nieuwe vrijwilligers die dit allemaal mogelijk maken. Vrijwilligers die betrokken willen zijn bij de Zonnebloem, vrijwilligers die hart hebben voor mensen die een extra handje nodig hebben. Een ander blij maken maakt ook jezelf blij! Dus herken je jezelf hierin en lijkt het je leuk om je in te zetten voor een ander en ook zelf een leuke dag te beleven? Kom de afdeling dan versterken, je wordt van harte verwelkomd bij de afdeling. Meld je aan bij Angela de Leeuw, 073-6570942 of via e-mail: ajmdeleeuw@kpnmail.nl.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kijk ook bij

‘Bevrijdingsetalage’ van Patisserie de Rouw

Weinig winkeliers in het centrum van Vught hebben tot nu toe gehoor gegeven aan de …