60 jaar zijn voorbij gevlogen, en de liefde blijft!

Han Janssen (87) was in 1958 een goede tennisvriend van de oudere broers en zussen van Toos Woerdeman (84). Toen Han Toosje meevroeg naar een dansavond sprong de vonk over en zo groeide er iets moois tussen hen. In 1960 trouwden ze in Breda.

Han werkte destijds als grafisch ontwerper bij diverse reclamebureaus in Amsterdam. Ze betrokken een huis aan de Bloemgracht en hebben daar hun zoon Johan gekregen. In 1966 ging Han werken bij De Gruijter in Den Bosch en vonden ze een huis in de Sniedersstraat in Vught. Daar werden hun twee dochters Mirjam en Chris geboren.

Toos en Han voelden zich al snel thuis in de Vughtse gemeenschap. Bij Kerkorama organiseerden ze dans- en kaartavonden, tot een paar jaar geleden tennisten ze nog bij Wolfsbosch en vooral voor het Vughtse carnaval hebben ze veel betekend. Vanwege zijn grafische kwaliteiten werd Han een veel gevraagd ontwerper van affiches, logo’s en boeken. Jarenlang was hij actief voor Dommelbaorzedurp in de Zjurie, het bestuur en als vaste ontwerper van de carnavalskrant d’n Dommeldurper. Ook bij Nationaal Monument Kamp Vught en bij de vormgeving van de Vughtse Historische Reeks was Han lang betrokken.

Toos was de spil van het liefdevolle gezin en daarin was niets haar te veel; zocht iemand verkleedspullen, dan dook ze de zolder op om even later met een creatieve oplossing te komen. Iedereen was welkom om even te komen kletsen, te blijven eten of slapen. Recentelijk verhuisden ze van de Sniedersstraat naar een appartement aan de Kapellaan en ook daar maakt Toos tijd om een praatje te maken of een helpende hand te bieden.

Kijk ook bij

O’pen Atelierroute Oisterwijk

Op zondag 30 juni is de tweede editie van de O’pen Atelierroute Oisterwijk. Het is …