6 t/m 12 september: Week van Lezen en Schrijven

Kom in actie tegen laaggeletterdheid!

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben zij ook moeite om met computer of mobiele telefoon om te gaan. Moeite hebben met lezen en schrijven heeft grote gevolgen. Het maakt mensen kwetsbaar: minder zelfredzaam, minder sociaal actief en minder gezond dan geletterde mensen. Van maandag 6 tot en met zondag 12 september houdt Stichting Lezen en Schrijven daarom de ‘Week van Lezen en Schrijven’.

De organisatie roept heel Nederland op om in actie te komen tegen laaggeletterdheid, in Noordoost-Brabant gaat het om 10% van de volwassenen. Ook in Vught wordt tijdens de themaweek extra aandacht te besteden aan laaggeletterdheid.

Activiteiten
Honderden organisaties in het land vragen tijdens de Week van Lezen en Schrijven aandacht voor laaggeletterdheid door activiteiten te organiseren. In Vught organiseren ABZ, Welzijn Vught, Huis73, Voel je Goed! en DePetrus samen allerlei activiteiten. Zo worden mensen zich bewust van de impact van laaggeletterdheid.

Doe je mee?
Zo kun je de Digitaalexpeditie spelen met je mobiele telefoon. Deze online-escaperoom is gemaakt om iedereen te laten ervaren hoe een dag anders kan zijn als je laaggeletterd bent. Dagelijkse taken kunnen dan ineens heel ingewikkeld worden. Of wandel binnen bij een van de inloopuren over Nederlands spreken. Ga oefenen met taal of leren computeren. En wat dacht je van lekkere hapjes maken en tegelijk oefenen met recepten lezen? Kijk voor het hele programma op www.depetrus.nl/week-les

Kijk ook bij

13 december kerstmarkt Robert Coppes Stichting in Vught

‘Coppes Couleur’, de dagbesteding voor blinde en slechtziende volwassenen van de Robert Coppes Stichting in …