5G in Vught: zo staat het er voor met de zendmasten

Ingezonden mededeling

5G in Nederland is klaar voor gebruik. Sinds de introductie vorig jaar hebben de Nederlandse providers het 5G-netwerk uitgebreid, ook in Vught. Hoewel er een tegengeluid was van bezorgde Vughtenaren die uitstel wilden, ging de uitrol van het 5G-netwerk door volgens planning. Nu, in 2021, zijn al meer dan de helft van de zendmasten uitgerust als 5G-installatie. De verwachting is dat dit aantal het aankomende jaar verder wordt uitgebreid. In Vught zijn inmiddels al 18 5G-zendmasten te vinden.

Vught is klaar voor 5G
Bij elk van de drie Nederlandse providers die een 5G-licentie hebben, wordt Vught al voorzien van 5G. Dat betekent dat alle abonnementen met 5G te gebruiken zijn in de gemeente. In tegenstelling tot grote delen van Nederland heeft Vught ook 5G-dekking van KPN, de provider die het verst achterloopt op de uitrol naar een landelijke dekking. T-Mobile, de provider die de landelijke 5G-dekking al heeft bereikt, en Vodafone ondersteunen ook 5G in Vught.

Zendmasten in Vught
Afgelopen maand werd bekend dat ruim de helft van de zendmasten in Nederland 5G ondersteunt. Volgens het Antennebureau waren er in december 8.105 5G-zendmasten op een totaal van 15.747 zendmasten in Nederland. Het Antennebureau publiceert iedere maand een overzicht van alle zendmasten in Nederland, inclusief welke techniek de zendmast ondersteunt. Volgens het laatste overzicht van december 2020 zijn dit de totalen voor Vught:

• 5G: 18
• UMTS: 17
• LTE: 26
• GSM 900: 24
• GSM 1800: 1

Kijk ook bij

O’pen Atelierroute Oisterwijk

Op zondag 30 juni is de tweede editie van de O’pen Atelierroute Oisterwijk. Het is …