©Hans Hijmering

51ste Internationaal Vocalisten Concours 2017

Zaterdag 9 september barst het Internationaal Vocalisten Concours weer los. Dit keer niet traditiegetrouw alleen in ’s-Hertogenbosch, maar ook in Eindhoven.

Tijdens de 51ste editie van het IVC Opera | Oratorium vinden van 9 t/m 16 september de ronden tot en met de Halve Finale plaats in Theater aan de Parade, waarna het IVC wordt afgesloten met de Finale in Muziekgebouw Frits Philips in Eindhoven. De Orkestfinale wordt begeleid door de philharmonie zuidnederland  met dirigent Kenneth Montgomery. Er zijn 60 zangers, afkomstig 18 landen, geselecteerd uit ruim 600 aanmeldingen. Naast het concours zijn er dit jaar o.a. masterclasses van internationale  juryleden Cheryl Studer, Jennifer Larmore en Sergej Leiferkus, en een liedrecital van de Japanse mezzosopraan en voormalig IVC-winnares Mitsuko Shirai, samen met pianist Hartmut Höll. Ook is er een familieconcert rond de legendarische Maria Callas, door dolle diva sopraan Francis van Broekhuizen.  Het IVC biedt al decennialang een podium aan talentvolle klassieke zangers om te zingen voor een internationale jury, operahuizen, casting directors, concertdirecties en impresario’s, media en publiek. Daarnaast is er € 32.500 aan prijzengeld te verdelen, en zijn er diverse engagementen te winnen tijdens dit wereldwijd vermaarde evenement in Den Bosch. Voor het volledige programma: www.ivc.nu.

Jury
De jury van de categorie Opera|Oratorium is samengesteld uit een combinatie van gerenommeerde zangers en vertegenwoordigers uit de opera- en concertwereld: de operasterren Cheryl Studer (sopraan), Jennifer Larmore (mezzosopraan), Zizheng Yu (tenor, Universiteit Nanjing China) en Sergej Leiferkus (bariton), opera-adviseur Pieter Alferink, Joel Ethan Fried (adjunct-directeur artistieke zaken Koninklijk Concertgebouworkest), Jesús Iglesias Noriega (hoofd artistieke zaken De Nationale Opera) en Eva Wagner-Pasquier (opera manager, vml. Bayreuther Festspiele). De jury staat onder voorzitterschap van Nicholas Payne (directeur Opera Europe).

Kaartverkoop
Kaartverkoop via Bosch Ticket, Parade 23, 5211 KL ’s-Hertogenbosch, 0900 – 33 72 72 3 (lokaal tarief), www.theateraandeparade.nl. Kaartverkoop voor de Finale via Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven, Heuvel 140, 5611 DK Eindhoven, 040 – 244 20 20, www.muziekgebouweindhoven.nl.

Kijk ook bij

O’pen Atelierroute Oisterwijk

Op zondag 30 juni is de tweede editie van de O’pen Atelierroute Oisterwijk. Het is …