Schilderij Blauwe Parkiet van Flip Rutten

50 jaar kunst Vughts Museum: kijken met kinderen

De jubileumtentoonstelling ’50 jaar Kunst Vughts Museum’ – te zien in DePetrus tot eind oktober – is ook voor kinderen een mooie tentoonstelling. Maar hoe kijk je daar met kinderen naar? Waar maak je ze attent op?

Het Vughts Museum heeft daarover nagedacht, want vindt het belangrijk dat ook kinderen kunnen genieten van (Vughtse) kunst. Daarom heeft het museum een speciale lesbrief laten maken door Saskia van Oversteeg, illustrator en docent. Door deze lesbrief ontdekken kinderen, samen met hun begeleider(s), meer aan de kunst die ze zien en leren ze zelfs iets over kunst.
Pietertje, de mascotte van het Vughts Museum, treedt in de lesbrief op als gids. Samen met hem zetten de kinderen stapjes op de weg naar ‘kunstbeschouwing’. Nieuwsgierig geworden? Kijk maar eens op de jeugdpagina van het Vughts Museum.

Ook voor scholen
Ouder(s) en kinderen zijn welkom om samen met hun kinderen de lesbrief te gebruiken. Aan de balie van DePetrus kunt u een print van deze lesbrief ophalen. Ook voor scholen is deze tentoonstelling met lesbrief een uitstekende gelegenheid om op een aantrekkelijke en toegankelijke manier aandacht te besteden aan kunstonderwijs. En dat met kunst uit de eigen omgeving! Als scholen met een groep de tentoonstelling willen bezoeken, laat dat dan even weten. Mail naar info@vughtsmuseum.nl en geef aan wanneer de groep de expositie wil bezoeken.

Kijk ook bij

Winterse Buitenbios bij Verkadefabriek

Na het succes van de eerste editie van Buitenbios im Schnee in 2022, nodigt de …