Padeltraining

40 Jaar TV Bergenshuizen

In 1978 nam Margaret Pronk het initiatief om een tennisvereniging in Vught-Zuid op te richten. Op 9 februari vond de oprichtingsvergadering plaats op manege De Vughtse Hoeve. Op dat moment telde de vereniging al zo’n 150 leden. Het eerste bestuur bestond uit Jan van Krevel (voorzitter), Teun Wezelenburg (vice-voorzitter), Margaret Pronk (secretaris), Pierre Kuppens (penningmeester), Hans Bolsius, Hans van der Sluijs en Geb Vollenberg.

Op 8 september 1981 werd begonnen met de daadwerkelijke aanleg van het tennispark Bergenshuizen. Tot dan toe is de vereniging te gast geweest bij zustervereniging Wolfsbosch, die twee banen ‘uitleende’. In 1982 werd het nieuwe tennispark officieel geopend en in gebruik genomen met zes gravelbanen, de huidige banen 5 t/m 10. Het paviljoen bestond uit een noodgebouwtje naast baan 8, waar nu de padelbaan 11 ligt. Als dank voor zijn inzet werd een naar Jan van Krevel genoemde veder-esdoorn geplant nabij de minibaan.

Paviljoen
Op 9 april 1983 werd het definitieve paviljoen officieel geopend. Bij de viering van het eerste lustrum, op 31 mei 1984, worden de huidige banen 1 en 2 in gebruik genomen. Tijdens de boomplantdag in 1985 planten scholieren zo’n 1.500 bomen en planten op het park. In 1990 wordt er een speeltuin op het park naast het paviljoen gerealiseerd.

Padelbanen
1 januari 1995 is het park geprivatiseerd. In dat kader heeft de gemeente de huidige banen 3 en 4 laten aanleggen, inclusief verlichting. Deze banen werden uitgevoerd als all-weatherbanen (Canada tenn). In de periode van 1998 tot en met 2003 worden alle banen omgebouwd naar kunstgrasbanen. Vanaf dat moment kunnen alle leden gedurende het hele jaar gebruik maken van de banen, behalve als deze bedekt zijn met sneeuw. Tevens wordt een minibaan/oefenkooi in gebruik genomen. Vanaf 2010- 2014 worden alle banen gerenoveerd, inclusief het hekwerk. Sinds 2018 is de club twee padelbanen rijker. Deze werden tijdens het Bavariatoernooi feestelijk geopend door wethouder Saskia Heijboer.

40 jaar later
Na 40 jaar geldt TV Bergenshuizen nog steeds als een levendige vereniging met een groot aantal enthousiaste spelers én niet te vergeten een groot aantal enthousiaste vrijwilligers. Zonder al deze mensen zou de club geen bestaansrecht hebben. De eerste helft van 2019 staat in het teken van dit 40 jarig jubileum. Er worden diverse festiviteiten georganiseerd. Op zaterdag 9 februari is er een receptie voor zowel leden als oud-leden, van 15.00-18.00 uur in het paviljoen van de club. Ook vinden er op die dag, in en rond het paviljoen, diverse activiteiten plaats zoals een jeugdcarrousel. Het bestuur hoopt op 9 februari vele leden en oud-leden te begroeten.

Kijk ook bij

Kom gratis luisteren naar een mooi verhaal

Voorleeslunch Dit jaar wordt de tiende editie van ‘De Nationale Voorleeslunch’ gehouden. Ter gelegenheid hiervan …