4 tips voor het krijgen van je droombaan

Ingezonden mededeling

Als je een van degenen bent die graag nieuwe banen wil verkennen, is dit misschien je kans om die droombaan te krijgen. Maar hoe kom je daar? Je droombaan zal je zeker niet in de schoot geworpen worden en staat niet altijd tussen de vacatures Noord-Brabant. Wat nodig is, is een proactieve benadering, ondersteund door zorgvuldig nadenken, hard werken en een slimme strategie voor het zoeken naar werk. Benieuwd wat dat inhoudt? We hebben het voor je uitgezocht. Lees verder om te weten hoe je je kansen op het landen van je droombaan kunt vergroten en jezelf op weg kunt helpen naar een gelukkige en succesvolle carrière.

Identificeer je droombaan
Waarschijnlijk heb je al ontdekt wat je droombaan is, maar als je dat nog niet hebt gedaan, is het tijd om aan het werk te gaan. Een ideale baan is er een die een evenwicht vindt tussen verschillende factoren: je interessegebied, je aanleg, carrièreambitie en natuurlijk het inkomstengenererende potentieel van de baan. Het is noodzakelijk om met al deze factoren rekening te houden terwijl je je richt op je ideale baan. Als je al hebt besloten welke baan je wilt, is het een goed idee om die keuze opnieuw te evalueren in het licht van deze parameters.

Doe vaardigheden en werkervaring op
Je wordt pas als serieuze kandidaat beschouwd als je over de juiste kwalificaties beschikt, dus zoek via internetonderzoek en praat met mensen over de vaardigheden die je nodig hebt. Schrijf je dan in voor een passende opleiding. Probeer je huidige baan niet op te zeggen terwijl je de cursus volgt; nachtlessen, online cursussen of executive onderwijsprogramma’s zijn haalbare opties waarmee je de vaardigheden kunt opdoen die je nodig hebt terwijl je je baan intact houdt om je rekeningen te betalen. Een opleiding is echter meestal niet voldoende, vaak moet je ook nog werkervaring opdoen. Kijk hiervoor naar de beschikbare vacatures Den Bosch!

Maak een goede cv en sollicitatiebrief
Maak een op maat gemaakte sollicitatiebrief waarin je duidelijk maakt waarom je de baan wilt. Pas vervolgens je cv aan om de ervaring te verrmelden die relevant is voor de baan waarop je solliciteert. Als je je wilt onderscheiden van de andere kandidaten (geen slecht idee gezien het enorme aantal sollicitaties dat recruiters ontvangen), kan een visueel cv het antwoord zijn. Maar hoeveel het wordt gewaardeerd, hangt af van de aard van het werk en/of de cultuur van het inlenende bedrijf.

Bereid je voor op het sollicitatiegesprek
Het is onmogelijk om te voorspellen welke vragen je tijdens het interview zullen worden gesteld, maar je kunt wel oefenen voor de vragen die je verwacht te krijgen. Kleed je daarnaast goed, spreek beleefd en zelfverzekerd en vergeet niet op je lichaamstaal te letten. Vergeet ten slotte niet om een goed carrièreverhaal te hebben – een verhaal dat alles wat je in het verleden hebt gedaan, verbindt met wat je van plan bent in de toekomst te doen door middel van een netjes, overkoepelend verhaal.

Kijk ook bij

Harmonie Oude Post bestaat 100 jaar en presenteert: Raise a Glass – Swing when you’re winning

Harmonie Oude Post bestaat in 2023 100 jaar. In dat kader heeft ze niemand minder …