Vlottenrace 2017

38e editie Vakgarage Vught Schoolzwemtoernooi

Op 17 en 18 november strijden de Vughtse basisscholen om de Van de Ham-wisselbeker tijdens het jaarlijkse schoolzwemkampioenschap van Vught. Dit toernooi wordt door zwemvereniging De Dommelbaarzen georganiseerd. Vakgarage Vught is sinds jaar en dag de hoofdsponsor.

De kinderen gaan de onderlinge uitdaging aan op de 25 meter vrije slag (borstcrawl), 25 meter schoolslag en 25 meter rugslag. Naast de individuele zwemnummers is er een vlottenrace en een schoolestafette (6 x 25 meter vrije slag). Tijdens dit tweedaags toernooi, dat bij LACO plaatsvindt, wordt gestreden om de felbegeerde bekers en medailles van de Vughtse Schoolzwemkampioenschappen in de wacht te slepen. In 2017 prolongeerde basisschool De Piramide haar titel. De leerlingen van deze school zullen zeker voor een hattrick willen gaan. Basisscholen De Wieken en De Baarzen hebben onlangs hun krachten gebundeld in de nieuwe basisschool De Avonturier. Wie weet wat zij gaan presteren. Het beloven dus twee zeer spannende toernooidagen te worden.

Talent scouts
Alle basisscholen in de gemeente Vught hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen van de organisatie en de aanmeldingen stromen al binnen. De drie winnende basisscholen krijgen een uitnodiging voor deelname aan de Provinciale Schoolzwemkampioenschappen die in het voorjaar van 2019 gehouden worden. Ook de ‘talent scouts’ van De Dommelbaarzen zullen twee dagen actief zijn. Wie weet word jij wel uitgenodigd om eens te komen proefzwemmen bij het wedstrijdteam!

Kijk ook bij

Kofferbakverkoop bij D’n Hop Boxtel

D’n Hop houdt op zondag 7 mei van 10.00-15.00 uur de eerste editie van de …