30-jarig Vught Vocaal pakt groots uit

Iedereen die al vaker een concert van ‘Vught Vocaal’ heeft bijgewoond, weet dat het bij Vught Vocaal niet alleen draait om mooie zang, maar dat ook de hele sfeer een belangrijk element is bij de presentatie van de liederen. Op zondag 29 september komen heel veel sferen samen in de uitvoering van het project: Beleef Serenade To Shakespeare Music! Aanvang 12.30 en 15.30 uur in Kapel Zorgpark Voorburg, Booglaan 2, Vught.

Als cadeau voor haar 25-jarig dirigentschap van Vught Vocaal mocht zangpedagoge Cora van Rijn het programma bepalen. Ze heeft ervoor gekozen om ook haar andere koor, vrouwenkoor ‘Ongehoord’, bij het programma te betrekken, evenals enkele van haar studenten van het Willem I College. Dat heeft een Shakespearebelevenis in twee delen opgeleverd, een binnendeel en een buitendeel.

In het binnenprogramma in de Kapel van Reinier van Arkel zingen de a-capellakoren Vught Vocaal en Ongehoord liederen die gebaseerd zijn op teksten van Shakespeare uit o.a. The Merchant of Venice, Othello en As You Like It, op muziek gezet door componisten als Matthew Harris, Nils Lindberg en Amy Beach. Een aantal liederen wordt begeleid door Frank de Koning (piano). Bij het slotlied ‘Serenade To Music’ (R. Vaughan Williams), dat door beide koren gezongen wordt, is een hoofdrol weggelegd voor de solisten Liset van Hoorn (sopraan), Daphne van Zundert (alt), Michiel van Eeden (tenor), Rob Ruimers (bas), Henny Giebels (dwarsfluit) en Frank de Koning (piano).

In het park
Het buitendeel speelt zich af in het park. Na het concert volgt een theatrale wandeling van ongeveer 1 km dwars door het park van Voorburg. Daarbij vormen de landschapselementen van het park het decor voor diverse optredens van beide koren en voor de optredens van Lisa van de Wiel en Thomas Lotgering, studenten aan het Willem I College te ’s-Hertogenbosch. Hun optredens zijn vormgegeven en geregisseerd door Auke de Lange en Puck Borg. Het project was niet mogelijk geweest zonder de geweldige medewerking die Vught Vocaal heeft gekregen van de mensen van Reinier van Arkel. De organisatoren danken niet alleen de medewerkers van het Zorgpark, maar ook de gemeente Vught voor de subsidie, die het mogelijk heeft gemaakt dit project te realiseren.

Kaarten
Kaarten voor volwassenen kosten 12,50 euro, jeugd 6,25 euro. www.vughtvocaal.nl/kaartverkoop. De kapel is alléén bereikbaar via de ingang aan de Laagstraat en u wordt verzocht te parkeren bij de Bogerd (volg de borden). Ook als het regent gaat de wandeling door. Er wordt gewandeld over paden en door hoog gras.

Kijk ook bij

Benefietconcert met Og3ne en Emmelie

Op vrijdag 23 december om 20.00 uur is de Ruwenberg het kerstdecor voor het benefietconcert …