2e pinksterdag open dag brandweerkazerne Helvoirt

Op maandag 10 juni (2e pinksterdag) a.s. opent brandweerkazerne Helvoirt de deuren om inwoners van Helvoirt en omgeving te ontvangen. Iedereen kan dan kennismaken met het werk van de brandweer.

Er staan brandweervoertuigen opgesteld en er is de mogelijkheid om een kijkje nemen in de brandweerkazerne. Voor kinderen zijn er allerlei activiteiten, waaronder een springkussen. Door het uitvoeren van diverse brandweertaken kunnen kinderen een brandweerdiploma halen. Tussen 12.00 en 17.00 uur worden er diverse demonstraties gegeven zoals ‘vlam in de pan’ en het bevrijden van verkeersslachtoffers uit een voertuig. Ook kan men het nieuwe blusvoertuig van de post Helvoirt bezichtigen. Naast het nieuwe blusvoertuig hebben de brandweerlieden onlangs nieuwe, moderne pakken gekregen.

De brandweerpost Helvoirt is ook op zoek naar nieuwe vrijwilligers;  vooral mensen die overdag beschikbaar zijn, zijn bijzonder welkom als nieuwe vrijwilliger. Maar ook is brandweer Helvoirt op zoek naar nieuwe leden voor de jeugdbrandweer. De jeugdbrandweer is voor kinderen vanaf 11 jaar oud. Bij de jeugdbrandweer worden kinderen spelenderwijs wegwijs gemaakt in het brandweervak. Het doel van de jeugdbrandweer is om jeugd geïnteresseerd te maken in het brandweervak, het is de kweekvijver voor de vrijwillige brandweer. Diverse oud-jeugdbrandweerleden zijn de afgelopen jaren doorgestroomd als vrijwilliger binnen de post Helvoirt. Bent u geïnteresseerd om het team te komen versterken, of wil je je aanmelden voor de jeugdbrandweer, dan bent u van harte welkom op de open dag, waar alle informatie beschikbaar is.

De open dag vindt plaats bij de brandweerkazerne aan de Stationsweg in Helvoirt tussen 12.00 en 17.00 uur. In verband met de beperkte parkeergelegenheid wordt u verzocht zo veel mogelijk op de fiets te komen.

Kijk ook bij

Foute Kerstbingo zaterdag 9 december

Een avond vol gezelligheid met glühwein, kerstmutsen, kerstmuziek, een optreden van Jack van Raamsdonk en …