29 mei jaarlijks multisport-evenement voor mensen met een beperking

Super-G is het grootste multi-sporttoernooi voor mensen met een verstandelijke of lichte fysieke beperking in Nederland. Op zondag 29 mei komen kinderen en volwassenen uit binnen- en buitenland naar de regio ‘s-Hertogenbosch om met elkaar de strijd aan te gaan. En wat ook bijzonder is, deelname is gratis.

Betrokken verenigingen en organisaties organiseren op hun eigen sportcomplex: voetbal, tennis, basketbal, paardrijden, wandelen, judo, hockey, darten en petanque. Ruim 400 deelnemers beleven een super gezellige en sportieve dag. Ongeveer 200 vrijwilligers helpen om deze dag een succes te maken. Kijk voor informatie op www.super-g.nl.

Meer bewegen
Super-G heeft als ambitie – samen met verenigingen, scholen, zorginstellingen, de gemeente, provincie maar ook andere sportstichtingen – om mensen met een verstandelijke beperking meer te laten bewegen. Daarom is er éénmaal per jaar het Super-G toernooi. Door corona is dit de afgelopen twee jaar niet mogelijk geweest. Dat was heel jammer voor de deelnemers, die zich altijd erg verheugen op deze dag.

Stichting Super-G zet haar onze knowhow in bij het opzetten van G-afdelingen bij sportverenigingen én door middel van het organiseren van sportclinics en -events. Voor de komende jaren wil de stichting verder groeien, met behoud van kwaliteit. Dat betekent dat ernaar wordt gestreefd meer sporters te verwelkomen binnen de bestaande takken van sport en het aantal sporten uit te breiden.

Activiteiten voor niet-sporters
Voor bezoekers, familie, supporters en begeleiders die niet meedoen aan een sport, zijn er op alle locaties side-events en sport-clinics die gezellig en leuk zijn om aan mee te doen.

Bezoekers zijn van harte welkom om de teams en sporters te komen aanmoedigen. De meeste wedstrijden starten rond 10.00 uur en het is ongeveer 16.00 uur afgelopen.

Overzicht programma

Onderdeel Vereniging | Organisatie Locatie 29 mei
Voetbal Voetbal vereniging OJC Laaghemaal 38, Rosmalen
Basketbal Basketball vereniging De Black Eagels Sporthal De Hazelaar, Rosmalen
Tennis Tennisvereniging de Schutskamp Park de schutskamp, Den Bosch
Paardrijden Het Paardrijk, Berlicum Het Paardrijk, Koesteeg 39, Berlicum
Hockey MHC Rosmalen Hockey clinic terrein v.v. OJC
Judo Judo Kradolfer Judo clinic – sporthal De Hazelaar
Wandelen

 

Cello

 

De Binckhorst – Waterleidingstraat,

Rosmalen

Darten en Petanque Cello Clinic – De Binckhorst – Waterleidingstraat, Rosmalen

 

Kijk ook bij

Tweede editie Queer Arts Festival in Verkadefabriek

Na een succesvolle editie in mei 2023, krijgt het Queer Arts Festival een tweede editie …