V.l.n.r.: Maikel, Nils en Daan hebben het draaiboek al gereed (Foto: Imke van Baast)

24 uur Landvoirt Radio voor het goede doel

HelvoirThuis, Kindertuin en basisschool dr. Landman in teken kerstmarkt en radio-uitzending

Op woensdag 21 december van 17.00 tot 19.30 uur verzorgen de gebruikers van het HelvoirThuis samen een kerstmarkt op het speelplein voor het gebouw.

Leerlingen van de school maken zelf fraaie knutsels voor de verkoop. De bovenbouwleerlingen verzorgen een hapje en de verkoop van warme chocomelk. Er zijn live-optredens van het leerlingenorkest en door leerkracht Daan, beter bekend als Danilo, zakelijk leider Jan en zangdocente Chelsea. Binnen in het HelvoirThuis zijn kramen van de senioren van het HelvoirThuis. Alle opbrengsten van de kerstmarkt komen ten goede aan Stichting Jarige job, een organisatie die ervoor zorgt dat ook kinderen uit minderbedeelde gezinnen een fijne verjaardag met cadeautjes kunnen krijgen. Dit goede doel is gekozen door de leerlingenraad van de school.

Feest op de radio
Naast de kerstmarkt heeft Helvoirt de primeur dat er een ‘glazen huis’ verrijst in de speelzaal van de school. Leerkrachten Daan en Nils gaan samen met directeur Maikel 24 uur non-stop radio maken. Dit wordt live uitgezonden via YouTube en via de ether op de zender van de carnavalslegendes Janske en Franske via Wijkradio Helvoirt: 1485AM. Tijdens deze live-uitzending zal ’s middags een bingo met gesponsorde producten en prijzen plaatsvinden, live-interviews, een veiling en uiteraard wordt er ook veel kerstmuziek gedraaid. De luisteraars kunnen verzoeknummers aanvragen, uiteraard tegen een donatie. Dj Maikel: “Het is al geweldig hoe Helvoirtse ondernemers en vrijwilligers gelijk opstaan om ons te helpen om dit unieke Landvoirt Radio station van de grond te krijgen. Op woensdag 21 december om 12.00 uur zullen we opgesloten worden door wethouder Toine van de Ven. 24 uur later om 12.00 uur mogen we eruit en maken we de totale opbrengst voor ‘Jarige Job’ bekend. Geweldig om meteen medewerking te krijgen van geluidstechnici, van de houder van het etherkanaal en van collega’s met goede plannen. Zo komen collega’s Kim en Femke midden in de nacht bij ons aan een proeverij deelnemen, doen collega’s mee aan de ontbijtshow, gaat onze gymdocent Dirk de ochtendgymnastiek geven en gaat onze leerlingbegeleidster Eefke live in het glazen huis een bootcamp doen. Alle andere collega’s helpen mee en werken mee aan het belspel Ranking the Landman.”

Verschillende muziekgenres
Dj Daan vertelt enthousiast over de programmering: “Natuurlijk gaan we het Foute Uur doen, maar ook Back tot the 90’s, zalig Nederlandstalig en Deutsche Schlagers. Verder komt er ook de Landman kerst Top 40, waarbij ouders, leerlingen en collega’s hun stem uit mogen brengen. Ook ‘Candle Light’ komt aan de beurt met ingestuurde berichten die worden voorgelezen en natuurlijk de live-optredens. Het wordt een groot feest! Het leuke is dat het publiek ook live aanwezig kan zijn bij dit radiostation en zodoende de sfeer ook achter de schermen mee kan maken.”

Kijk ook bij

Foute Kerstbingo zaterdag 9 december

Een avond vol gezelligheid met glühwein, kerstmutsen, kerstmuziek, een optreden van Jack van Raamsdonk en …