24 creatieve Boxtelaren exposeren in Museum Boxtel

Van 26 november 2022 tot en met 29 januari 2023 is Museum Boxtel (MUBO) het podium voor amateurkunstenaars om hun werken te exposeren. Aan de oproep om zich aan te melden hebben 24 amateurkunstenaars uit Boxtel gehoor gegeven. Het heeft geleid tot een prachtige expositie met een grote variatie aan kunstuitingen van schilderkunst en beeldhouwkunst tot textielkunst en sculpturen. Kortom, qua inhoud en presentatie een niet te missen expositie in deze donkere dagen en de moeite van een bezoek meer dan waard.

Uit de enthousiaste aanmeldingen kon een expositie worden samengesteld met een grote mix aan kunstvormen. De bezoeker kan genieten van schilderkunst, beeldhouwkunst, textielkunst, keramiek, houtsculptuur, etsen, collages en tekenkunst. Het zijn stuk voor stuk werken waarin de kunstenaar zijn hart en ziel heeft gelegd. De creativiteit spat ervanaf. De expositie is in nauwe samenwerking met de 24 enthousiaste exposanten tot stand gekomen. Tijdens de looptijd van de expositie kan de bezoeker ook kennismaken met de kunstenaars. Gedurende de reguliere openingstijden zijn er altijd wel een of meerdere kunstenaars aanwezig om mee in gesprek te komen. Ze zijn dan te herkennen aan een badge met daarop hun naam. Tijdens deze ‘Meet & Greets’ vertellen de exposerende kunstenaars op welke wijze hun kunstwerk tot stand komt, met welke materialen zij werken en waar hun motivatie en inspiratie vandaan komen. Sommigen laten dat ook zien aan de hand van een demonstratie.

Hebt u belangstelling om een werk van een bepaalde kunstenaar aan te schaffen, dan kan dat in onderling overleg met de kunstenaar tot stand komen. In de expositie ligt van elke kunstenaar een korte beschrijving en onze receptiemedewerkers beschikken over de contactgegevens. Is de kunstenaar van uw keuze niet aanwezig, dan kunt u aan de hand daarvan contact leggen met de kunstenaar. In elk geval een mooie gelegenheid om tijdens de feestdagen een mooi kunstwerk te kunnen aanschaffen.

De entreeprijs voor volwassenen is € 4 en voor kinderen van 12 jaar en ouder € 2. Voor kinderen tot 12 jaar is de toegang gratis, mits onder begeleiding van een volwassene. Het MUBO is geopend op zaterdag en zondag van 13-17 uur. Gedurende de feestdagen is MUBO ook open op maandagmiddag 26 december van 13-17 uur (2e kerstdag). Op 24 en 25 december is MUBO gesloten.

Kijk ook bij

Politie waarschuwt voor nepagenten

De politie Oost-Brabant krijgt steeds meer meldingen van oplichters die zich voordoen als medewerkers van …