Open dag 2018

20 januari open dag Gymnasium Beekvliet

Op zondag 20 januari opent Gymnasium Beekvliet de deuren voor alle leerlingen uit groep 7 en 8 en hun ouders. Dit jaar staat de open dag in het teken van de Griekse held Odysseus, die beroemd werd door alle avonturen die hij meemaakte, toen hij na de Trojaanse Oorlog de weg naar huis niet meer kon vinden.

Voor de bezoekers is er tijdens de open dag op Gymnasium Beekvliet veel te zien, en te doen: alle gasten kunnen deelnemen aan de speurtocht over Odysseus en onderweg een kijkje nemen bij verschillende vakken en proeflessen volgen. Voor de ouders zijn er presentaties met meer informatie over de school.

200 jaar
Gymnasium Beekvliet staat al ruim 200 jaar bekend als een goed gymnasium met aandacht en begeleiding voor de leerlingen. Vanwege deze uitstekende begeleiding kreeg de school voor de schooljaren 2016-2018 het predicaat ‘Excellente School’ toegekend door een onafhankelijke jury. De inspectie, die vlak voor de kerstvakantie een bezoek aan de school heeft gebracht, heeft zich ook positief uitgelaten over het onderwijs en bestempelt Beekvliet als ‘goed’; dat betekent dat Beekvliet opnieuw voor het predicaat ‘Excellente School’ in aanmerking kan komen.

Projecten
‘Gymnasium Beekvliet brengt je ver’ is het motto. Dit motto past bij de internationale oriëntatie van Gymnasium Beekvliet. De leerlingen worden op de samenleving voorbereid waarbij steeds meer aandacht is voor duurzaamheid, goed burgerschap en internationale samenwerking. Voor het gevarieerde onderwijsprogramma werkt de school onder meer samen met bedrijven en diverse Europese partnerscholen, en Beekvliet organiseert elk schooljaar een projectweek, waarin de leerlingen zich in vakoverstijgende projecten verdiepen in een specifiek thema, passend bij hun jaarlaag. Zo werken de brugklassers aan mythologische verhalen en verdiepen de derdeklassers zich tijdens hun project over de Essche Stroom in allerlei vakgebieden en beroepsgroepen; tijdens de open dag kunnen de gasten de resultaten van deze projecten bewonderen.

Ontplooien
De leerlingen hebben veel mogelijkheden om zich te ontwikkelen op creatief, muzikaal en theatraal vlak en krijgen de ruimte om zichzelf te leren kennen en zich op persoonlijk vlak te ontplooien, om vertrouwen te krijgen in hun kunnen. En vertrouwen in jezelf, dat brengt je ver. Nieuwsgierig geworden naar Gymnasium Beekvliet? Ga dan naar de open dag op zondag 20 januari van 13.00 tot 16.00 uur. Kijk voor een voorproefje op: www.gymnasiumbeekvliet.nl.

Kijk ook bij

Kom gratis luisteren naar een mooi verhaal

Voorleeslunch Dit jaar wordt de tiende editie van ‘De Nationale Voorleeslunch’ gehouden. Ter gelegenheid hiervan …