1e Zomerschool voor jongeren in Vught

Na het jarenlange succes van de zomerschool voor senioren wordt er dit jaar voor het eerst een zomerschool voor jongeren georganiseerd. Een veelzijdig aanbod van activiteiten, workshops en uitjes in de zomerperiode, speciaal voor de Vughts jongeren van 12 t/m 18 jaar.

Het idee voor een zomerschool voor jongeren is ontstaan op de 1e bijeenkomst van het Cultuurnetwerk Vught, georganiseerd door de Gemeente Vught. Daar kwamen veel verschillende organisaties bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en te kijken hoe ze nog beter samen kunnen werken. Daar werd het idee geopperd: “Waarom niet ook een zomerschool voor jongeren?” Want ook voor jongeren liggen veel reguliere activiteiten in de zomer stil en ook jongeren vinden het leuk om nieuwe dingen te leren en samen gezellige activiteiten te ondernemen. Welzijn Vught is daarna samen met een werkgroep aan de slag gegaan om een leuk programma voor jongeren te bedenken. In de werkgroep zitten ook veel jongeren dus het zomerprogramma is echt voor en door jongeren bedacht.

Weinig te doen
“In de vakantieperiode is er weinig te doen” vertelt Tessa. “Je hoeft niet naar school, dat is wel fijn maar ook de sportclub en de scouting zijn dicht en in sommige weken zijn er veel vriendinnen op vakantie, dus dat is best saai. Dan is het extra leuk als je je kunt aanmelden voor activiteiten.” Tessa is een van de jongeren die mee heeft gedacht over welke activiteiten leuk zijn om te programmeren en is zelf ook van plan om aan veel van de activiteiten mee te doen.

Programma
Het programma van de zomerschool voor jongeren onder de naam ‘Summer School is Fun’ loopt van 17 juli t/m 18 augustus, met als toegift op 26 augustus een bioscoopavond. Elke week van de zomervakantie zijn er activiteiten, met uitzondering van de laatste week omdat dan ook Jeugd Aktief plaats vind. Op het programma voor de eerste week staan: Workshop graffiti/spraypainting, bezoek Noord Brabants Museum en Scrapbooking. De activiteiten in de tweede week zijn: Workshop Hip Hop dans, ‘adventure’middag IJzeren Man en workshop foodshapen, Week drie staat in het teken van  ‘picknicken’ en de workshop Vloggen. Voor week vier staan geprogrammeerd: Spirrelo’s en ijs maken, rondleiding voetbalstadion FC Den Bosch en  de workshop ‘Fotografie en foto’s bewerken’. Voor de vijfde en laatste week kunnen de liefhebbers intekenen voor de workshop ‘Witte Henna tattoos’,  stop-motion film maken en de workshop handletteren.

Aanmelden
Het hele programma, inclusief uitgebreide uitleg van de activiteiten, data en kosten staat op www.welzijnvught.nl . Jongeren kunnen zich voor één of meerdere activiteiten aanmelden, afhankelijk van wat aansluit bij hun interesses of wat uitkomt met eventueel geplande vakanties. Vol is echter wel vol, dus ben er snel bij. Voor meer informatie kan er contact opgenomen worden met Karin Sprik van Welzijn Vught via 073-6565350 of info@welzijnvught.nl Op de site van Welzijn Vught staat ook hoe je kunt aanmelden.

Kijk ook bij

Prinses Beatrix Spierfonds zoekt collectanten

Van 8 tot en met 14 september 2024 vindt de jaarlijkse collecte van het Prinses …