Home / Algemeen / 17-jarige Tim van Esch uit Boxtel debuteert met fantasyboek
Patisserie De Rouw
Tim van Esch

17-jarige Tim van Esch uit Boxtel debuteert met fantasyboek

Schrijver Tim van Esch, 17 jaar, uit Boxtel debuteert met zijn eerste avontuurlijke fantasyverhaal ‘Tom Toermalijn en het Adra zwaard’ tijdens een besloten boekpresentatie op 11 december. Vanaf 12 december is het boek verkrijgbaar bij Bruna Boxtel en via de website www.tomtoermalijn.nl. Op zaterdag 14 december is Tim aanwezig bij Bruna Boxtel en Winter Wonderland Liempde voor een signeersessie.

Tim van Esch was twaalf jaar oud toen hij begon aan het schrijven van zijn eerste grote verhaal. Hij had altijd al een passie voor het schrijven en besloot al snel iets met die passie te doen. Dankzij een speciaal project op het Jacob-Roelandslyceum in Boxtel kreeg hij daar ook de ruimte voor. Maar wat begon als een onschuldige hobby, groeide al snel uit tot een compleet boek. Na veel schaven, herschrijven en corrigeren is het boek nu eindelijk klaar. Het boek wordt in eigen beheer uitgegeven, met behulp van grafisch vormgeefster Daisy Renders, beeldmaakster.nl, drukkerij Ascend Media Support en vele sponsors.

©Daisy Renders, beeldmaakster.nl

Tom Toermalijn en het Adra zwaard
Tom Toermalijn en het Adra zwaard is een klassiek avonturenverhaal vol spanning en humor, en vormt de opening van een bloedstollende trilogie. Het boek vertelt het verhaal over Tom Toermalijn, die nog maar amper geboren is wanneer de duistere Garna-krijgers het land Nirda veroveren en zijn ouders vermoorden. Hij wordt meegenomen naar het Garna-fort, maar wanneer hij op vijftienjarige leeftijd besluit te vluchten, komt hij terecht bij de rebellen. In de rebellenburcht gaat hij naar school, is hij veilig voor de Garna-krijgers en krijgt hij de kans eindelijk een leven op te bouwen. Maar al snel komen er ook steeds meer vragen. Wie waren zijn ouders? Welke geheime missie kostte hun het leven? Wanneer de rebellenburcht in gevaar komt, is de tijd gekomen waarop Tom in de voetsporen van zijn ouders moet treden, in een gevaarlijke reis door Nirda, vol bloeddorstige, sluwe en ietwat vreemde monsters, om zijn enige thuis te redden.

Verkrijgbaar vanaf 12 december
Vanaf 12 december is het boek verkrijgbaar bij Bruna Boxtel, Rechterstraat 19 in Boxtel of via www.tomtoermalijn.nl. Op zaterdag 14 december is Tim van 13.30 tot 15.30 uur aanwezig bij Bruna Boxtel om het boek te verkopen en te signeren. Aansluitend is Tim van 16.00 tot 20.00 uur te vinden in Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd, Barrierweg 4 in Liempde tijdens Winter Wonderland Liempde. De prijs van het boek bedraagt € 17,50. Het boek is geschreven voor kinderen vanaf 10 jaar, maar zeker ook voor volwassenen die houden van een mooi avonturenverhaal.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kijk ook bij

Schatten van Vught – het Musschengilde

Het Vughts Museum in DePetrus was dicht en daarna beperkt open vanwege de coronacrisis. Daarom …