(Foto: Kees Quinten)

15 oktober wandelexcursie ‘Natuur- en cultuurhistorie De Geelders’

Op zondag 15 oktober verzorgen gidsen van Gastvrij Liempde de wandelexcursie ‘Natuur- en cultuurhistorie De Geelders’. Het belooft een fraaie wandeling te worden door natuurgebied De Geelders, met uitleg over de cultuurhistorie en de flora en fauna in het gebied.

Gastvrij Liempde-gidsen Wilhelmien van de Biggelaar en Jan-Willem van Roosmalen nemen de deelnemers mee naar De Geelders, een van de oude boskernen in Het Groene Woud. Het is van oudsher een leembos. De ondiepe aanwezigheid van leem in de bodem zorgt ervoor dat het een nat gebied is. Om die reden is het nooit ontgonnen. Maar dat wil niet zeggen dat er nooit een mens kwam, integendeel. Het gebied is eeuwenlang voor vele doeleinden gebruikt door de boeren uit de omgeving. Tegenwoordig houden verschillende natuurorganisaties zich vooral bezig met het beheer van de natuur in dit bijzondere gebied. Tijdens de wandeling vertellen de gidsen zowel het cultuurhistorische verhaal van gemeint en schutskooi als het verhaal van de flora en fauna van de leembossen.

Aanvang excursie
Deelnemers worden zondag 15 oktober om 10.00 uur verwacht bij Café t Groene Woud, Kasterensestraat 23 in Liempde. Deelname kost vijf euro per persoon, contant te voldoen bij de gidsen. Dit is inclusief een tegoedbon voor een kopje koffie in Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd, Barrierweg 4 in Liempde.

Kijk ook bij

Light on Labs zet digital design, grafiek, glas en keramiek in de spotlights

Vrijdag 1 en zaterdag 2 december Den Bosch Onder de noemer ‘Light on Labs’ slaan …