Evelien Mescher

15 mei Geheugencafé Vught in DePetrus

Op woensdag 15 mei vindt het Geheugencafé Vught plaats in DePetrus, Heuvel 2 in Vught. Aanvang 19.30 uur. Inloop met koffie/thee vanaf 19.00 uur. Evelien Mescher geeft een lezing over de betekenis en inzet van muziek voor mensen met dementie. De toegang is gratis.

Evelien Mescher (32) is werkzaam als neurologisch muziektherapeut. In 2008 studeerde zij af aan de Hogeschool van Nijmegen. Na haar studie muziektherapie heeft zij een half jaar in Amerika gestudeerd waarbij ze stage liep in Hackensack University Medical Centre. Terug in Nederland werkte zij als muziektherapeut in de verstandelijk gehandicaptenzorg bij de Severinus en Amarant. Op dit moment is Evelien werkzaam binnen de verpleeghuis- en revalidatiezorg bij Vitalis Woonzorggroep in Eindhoven. Zij is werkzaam met mensen die o.a. kampen met de ziekte van Alzheimer, Parkinson, niet-aangeboren hersenletsel en mensen met bijvoorbeeld stemmingsproblematiek.

Toegankelijk maken
Haar missie is muziektherapie meer bekendheid te geven en voor iedereen toegankelijk te maken. Daarvoor nam zij het initiatief voor het Miracles of Music-project. Samen met Pim Giel van Stichting Happy Motion werd er een prachtige documentaire gemaakt over muziektherapie. Deze ging in november 2018 groots in première in Amsterdam. Evelien geeft door het hele land voorlichting over muziektherapie. In haar lezingen vertelt ze over de mogelijkheden van muziektherapie, geeft ze uitleg over de inzet van muziek en laat ze voorbeelden uit haar werk zien.

Graag vooraf aanmelden via geheugencafevught@gmail.com óf telefonisch bij ABZ: 073-6572000.

Kijk ook bij

Foute Kerstbingo zaterdag 9 december

Een avond vol gezelligheid met glühwein, kerstmutsen, kerstmuziek, een optreden van Jack van Raamsdonk en …