(Foto: Annemieke van der Togt)

15 januari Diederick Ensink in de Speeldoos

In januari 2023 viert Diederick Ensink zijn 12,5-jarig jubileum in het theater. Begin zomer 2010 studeerde Diederick af met een zelf samengesteld 80-koppig orkest. En nu, in 2023, aan het einde van zijn debuuttournee, speelt Ensink in zijn eentje het gehele orkest. Inmiddels is de instrumententeller de tien gepasseerd en laat hij tijdens zijn show zien en horen dat hij als onemanband zijn sporen heeft verdiend in de Nederlandse theaters.

Komende maand staat Diederick Ensink voor de laatste keer op het toneel met zijn drie jaar durende debuuttournee. Tijdens deze solovoorstelling vertelt hij niet alleen zijn persoonlijke muzikale verhaal, ook deelt hij graag zijn kennis met het publiek. “Je verwacht nooit dat je je debuutvoorstelling 3 jaar lang kunt spelen. Door alle coronaperikelen heb ik dit wel mogen meemaken en dat is hartstikke bijzonder”, vertelt Ensink. “En dat ik dan ook nog tijdens mijn debuut mijn 12,5-jarig jubileum mag vieren, maakt de puzzel helemaal compleet.”

Jubileum
Reden voor een feestje, dacht Diederick. Daarom speelt hij op zondag 15 januari in Vught een bijzondere show: in het theater waar hij voor het allereerst op het toneel verscheen als 7-jarig jongetje met zijn viool. “Ik heb letterlijk 3 meter achter het toneel in een leslokaal mijn vioollessen gehad, mijn allereerste ervaring was op het toneel in de Speeldoos, hoe bijzonder is het dat ik hier nu mijn jubileum mag vieren én mijn eerste solotournee kan afsluiten.”

Diederick nodigt iedereen uit om samen met hem deze mijlpaal te vieren op zondag 15 januari in Theater de Speeldoos in Vught.

Kaarten: klik hier.

Kijk ook bij

Foute Kerstbingo zaterdag 9 december

Een avond vol gezelligheid met glühwein, kerstmutsen, kerstmuziek, een optreden van Jack van Raamsdonk en …