Anne, Mieke en Nicole Schutter na aankomst in Nationaal Monument Kamp Vught met Jeroen van den Eijnde (foto Jan van de Ven)

15.000e audiotour voor Nationaal Monument Kamp Vught

Op 10 oktober werden Nicole Schutter en haar ouders uit Oud-Beijerland bij aankomst in Nationaal Monument Kamp Vught verrast door directeur Jeroen van den Eijnde. Nicole bleek de 15.000e gebruiker van de audiotour die sinds juli 2016 in vier talen voor individuele bezoekers beschikbaar is.

Op twintig luisterpunten kunnen bezoekers persoonlijke verhalen van oud-gevangenen horen, wat een meerwaarde geeft aan het bezoek. Verschillende ‘native speakers’, vrijwilligers en NOS-journalist Maino Remmers hebben de audiotour in het Nederlands, Duits, Engels en Frans ingesproken. Een bezoek aan voormalig Kamp Vught stond al lang op het lijstje van Nicole.

Enkele positieve reacties die het museum over de audiotour via TripAdvisor en Facebook kreeg: “Neem de audiotour en je krijgt een beeld van wat zich in het kamp heeft afgespeeld.” “Erg indrukwekkend. Ik heb zo veel geleerd over het concentratiekamp. In elke ruimte wordt iets uitgelegd, dat is echt super handig.” “Onvoorstelbaar wat hier allemaal gebeurd is. Je kan er de hele dag voor uittrekken: museum met audiotour, barak 1B en de fusilladeplaats.” “Je krijgt met de audiotour je eigen rondleiding, in je eigen tempo.”

Kijk ook bij

Swim & Dance to Fight Cancer Den Bosch-Vught

Op zondag 1 september vindt het unieke evenement Swim & Dance to Fight Cancer plaats …