14 januari nieuwjaarsconcert Kunst & Vriendschap

Op zaterdag 14 januari vanaf 20.00 uur geeft Harmonie Kunst & Vriendschap een nieuwjaarsconcert. Dit jaar zal gemengd koor Vught Vocaal muzikale medewerking verlenen, evenals enkele solisten die dit concert zullen ondersteunen. Entree voor volwassenen kost 10 euro, bezoekers t/m 17 jaar hebben gratis toegang. Er is géén voorverkoop; kaarten zijn voor aanvang van het concert te koop aan de kassa van Theater de Speeldoos.

Het concert zal worden geopend door opleidingsorkest Rappo Grande. Dit orkest bestaat uit muzikanten die nog in opleiding zijn, ondersteund door enkele ervaren leden. Dat wil overigens niet zeggen dat de muzikale kwaliteit of het repertoire minder zijn; vooral de moeilijkheidsgraad ligt wat lager. Met o.a. een medley van muziek uit de film en musical Aladdin laten de muzikanten horen dat ze klaar zijn voor het grote werk.

Muzikale gasten
Het harmonieorkest van K&V is de coronajaren goed doorgekomen en is de afgelopen tijd zelfs verder versterkt met een aantal ervaren nieuwe leden. Het repertoire van dit concert bestaat o.a. uit werken voor harmonie, musical en een medley van Queen-nummers. Ook dit jaar staat Queen op nummer 1 in de Top 2000; hun muziek is sterk bepalend voor de hedendaagse muziek.

Muzikale gasten zijn de zangers en zangeressen van Vught Vocaal. Dit gemengd koor werd in 1989 opgericht en heeft zich in de loop der jaren geheel gericht op (modern) klassieke West-Europese liederen uit alle perioden, die veelal a capella gezongen worden. Vaak werkt het koor projectmatig op vaak verrassende locaties, al dan niet met muzikale gasten. Nu is het koor zelf te gast en zal naast eigen liederen ook enkele bekende werken uitvoeren met het orkest. Het is de eerste keer dat beide verenigingen samen optreden.

Huldiging
Ten slotte is er tijdens dit nieuwjaarsconcert ruimte voor de huldiging van 2 jubilerende leden van Kunst & Vriendschap. De vereniging is er trots op dat leden zich ook in de huidige, vluchtige tijd langdurig willen binden en zet hen dan ook graag even in het zonnetje.

Het belooft een sfeervol concert te worden, zoals de harmonie dat ook voorheen gewend was. Niet alleen het publiek kan uitzien naar een avond van muzikaal genot, ook voor de muzikanten en zangers wordt het volop genieten. Een echt Vughts evenement om niet te missen!

Kijk ook bij

Robotica-team Gymnasium Beekvliet wint scrimmage

Het robotica-team van Gymnasium Beekvliet (Panic Attack) is in de landelijke voorrondes van de First …