Bach Collegium ’s-Hertogenbosch o.l.v. Jeroen Felix (Foto: Ben Nienhuis)

100e Bach op Zaterdag in Den Bosch

Ter gelegenheid van de 100e Bach op Zaterdag viert de Stichting Bach Cantates ’s-Hertogenbosch het jubileum op zaterdag 27 en zondag 28 januari met de uitvoering van de ‘Hohe Messe’ (Mis in b-kleine terts BWV 232) van Johann Sebastian Bach. De ‘Hohe Messe’ wordt uitgevoerd door het Bach Collegium ’s-Hertogenbosch o.l.v. Jeroen Felix.

Voor deze speciale gelegenheid selecteerde samenwerkingspartner het Internationaal Vocalisten Concours vijf solisten: Nikki Treuniet (sopraan), Linsey Coppens (mezzosopraan), Gerben van der Werf (countertenor), Peter Gijsbertsen (tenor) en Vincent Kusters (bariton).

Voorafgaand aan de uitvoering van zaterdag zal Fleur Gräper-van Koolwijk, staatssecretaris Cultuur en Media. een korte toespraak houden. Op zondag een korte toespraak door mr. Ina Adema, Commissaris van de Koning in Noord-Brabant. Vanwege het jubileum is er zaterdagmiddag om 15.30 uur een kort Bach-concert door stadsbeiaardier Joost van Balkom op het carillon van de Sint-Janskathedraal. Beide dagen vindt een voordracht plaats door de dichter des vaderlands, Ester Naomi Perquin, met een speciaal voor de gelegenheid geschreven gedicht.

Locatie: Grote Kerk, Kerkstraat 20, 5211 KG ’s-Hertogenbosch

Uitvoeringen Hohe Messe: zaterdag 27 januari aanvang 16.00 uur, zondag 28 januari aanvang 15.00 uur. Entree: € 25. Info & kaartverkoop: www.bachopzaterdag.nl

Kijk ook bij

O’pen Atelierroute Oisterwijk

Op zondag 30 juni is de tweede editie van de O’pen Atelierroute Oisterwijk. Het is …