10 jaar Zomerschool Vught

Er ligt weer een mooi programma van de Zomerschool klaar. Vanwege het 10-jarig bestaan viert de Zomerschool dit jaar een feestje. Alle 55-plussers van de gemeente Vught worden uitgenodigd om dit jubileum mee te vieren.

Wat in 2010 begon als een bescheiden aanbod, is 10 jaar later uitgegroeid tot een volwaardig programma met maar liefst 35 activiteiten. De Zomerschool Vught is een begrip geworden bij de 55-plussers in Vught en Cromvoirt. Dankzij de inzet van vrijwilligers van ABZ, Ouderen Samen en actieve deelnemers, kan het aanbod steeds beter worden afgestemd op de doelgroep. Het resultaat is weer een mooie mix geworden van gezellige, sportieve, culturele en creatieve activiteiten. Het doel is altijd om ‘samen anders bezig te zijn’.

Feestelijke activiteiten
De Zomerschool start dit jaar op 28 juni met een feestelijke opening bij Novalis, Industrieweg 9C. De toegang is gratis, maar je kunt alleen deelnemen als je je hebt aangemeld. Daarna gaat het programma officieel van start. Met vertrouwde activiteiten, zoals de prachtige natuurwandelingen, varen op de Dommel en de creatieve workshops speksteen en schilderen. Maar ook veel nieuwe activiteiten, zoals honing slingeren, voetreflextherapie, mindfulness en excursies naar Mariënburg en Regina Coeli. Je kunt feestelijke hapjes maken en kennismaken met de feesten uit de 18e eeuw. De dagtocht gaat dit jaar naar Leerdam en staat in het teken van glas en kristal.

Subsidie
Dankzij subsidie van diverse fondsen wordt het programma dit jaar gepresenteerd in een extra grote jubileumkrant. Ook zijn diverse activiteiten wat goedkoper, is er een kleine attentie voor alle deelnemers en is er een extra feestelijke opening, die wordt afgesloten met een gratis kampvuuravond.

Programma en inschrijving
De jubileumkrant met het volledige programma van de Zomerschool is behalve bij ABZ in DePetrus ook op te halen bij De Rode Rik, het gemeentekantoor, WZC Theresia en Huize Elisabeth. De digitale versie kun je bekijken op de websites van ABZ (www.abzvught.nl) en Ouderen Samen (www.ouderensamen.nl). Je kunt je aanmelden met het inschrijfformulier dat in de ‘jubileumkrant’ zit. Het ingevulde formulier kun je sturen naar of afgeven bij ABZ in Ontmoetingscentrum DePetrus. Inschrijven kan ook via de website van ABZ. Wil je meer informatie? Stuur dan een mail naar info@abzvught.nl of bel tijdens kantooruren met 073-65720 00.

Kijk ook bij

Lezing ‘Portretten uit de Bourgondische en Habsburgse tijd’

Op 8 februari geeft Joyce Tritschler-van Os een lezing in DePetrus over portretten uit de …