Home / Algemeen / 10 extra plaatsen bij CoderDojo Vught 16 november
Patisserie De Rouw

10 extra plaatsen bij CoderDojo Vught 16 november

Iedere twee maanden verzorgt de bibliotheek in DePetrus een CoderDojo. Kinderen kunnen hier gratis leren programmeren. Hoewel de CoderDojo op zaterdag 16 november al maanden geleden was volgeboekt, zijn er op zaterdagmiddag 16 november 10 extra plaatsen voor kinderen en jongeren die willen kennismaken met machine learning. Dit is de techniek die bijvoorbeeld door Google wordt gebruikt om foto’s te herkennen en bij spraakassistenten als Siri, Alexa en Bixby.

Onder begeleiding van de CoderDojo-vrijwilligers leer je werken met machine learning (herkennen van tekst, foto’s of geluiden) en bouw je een eigen computerprogramma met de blokjesprogrammeertaal Scratch of de echte programmeertaal Python. Je kunt ook een Android-app bouwen.

Dit deel van de CoderDojo is alleen bedoeld voor kinderen en jongeren die al behoorlijk handig zijn met programmeren. Bij de CoderDojo werk je met je eigen laptop. Als je een app wilt bouwen, dan moet je naast een laptop ook een Android telefoon of tablet meenemen.

De CoderDojo is van 14.00 tot 16.00 uur. Inschrijven kan via: http://www.codekids.nl/machine-learning.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kijk ook bij

DePetrus vraagt hulp van vrijwilligers

Ingezonden mededeling Binnen Ontmoetingscentrum DePetrus werken vijf organisaties samen: bibliotheek Babel, het Vughts Museum, Stichting …