Het Klaverblad
 
  Jaargang 65
week 17
28‑4‑2017
Wat is er te doen......?
Fietsen door het Groene Woud
De Natuurgroep Gestel nodigt u op zaterdag 22 april uit voor een aantrekkelijke fietstocht door een gedeelte van Nationaal Landschap het Groene Woud. Vertrek om 09.00 uur, deelname gratis. Gestart wordt vanaf De Huif in Sint Michielsgestel. Langs Venrode en Heult gaat de tocht naar Boxtel. Daar wordt het prachtige aan de Dommel gelegen stadslandgoed Stapelen met kasteel bezocht en aangrenzend de Dommelbimd. Liempde is het volgende doel. De deelnemers fietsen langs de reanimatie van verloren erfgoed zoals een nieuw bakhuis en waterput en worden rondgeleid in het bezoekerscentrum in ontwikkeling "D'n Liempdsen Herd". De terugweg gaat via Kasteren en de Gemondsedijk om een kijkje te nemen bij de Beekse waterloop. Rond 12.30 uur eindigt de tocht in Sint Michielsgestel. Ook niet-leden zijn van harte welkom. De fietstocht staat onder de vertrouwde leiding van de vaste gids Peter Janssen. (Telefoon 073-6145057)
Swingende dansmiddag in HelvoirThuis
Zondag 23 april is er een matinee danssant in het HelvoirThuis, Kloosterstraat te Helvoirt met hot and sweet music door de Ballroom Syncopators o.l.v. Wouter Bombeeck vanaf 14.30 uur, zaal open vanaf 14.00 uur. De toegang is gratis.
Informatiebijeenkomst start leesgroep geschiedenis
Op dinsdag 25 april is er in Bibliotheek De Meierij, locatie Vught, een informatiebijeenkomst over de start van een leesgroep geschiedenis. De bijeenkomst is een initiatief van de landelijke organisatie Senia, samen met de bibliotheek. Aanvang 14.00 uur. Leesgroepen geschiedenis maken een keuze uit een gevarieerde boekenlijst, opgesteld door historici. De lijst bevat boeken over historische thema’s, van de vroege oudheid tot de hedendaagse geschiedenis. De boeken worden besproken aan de hand van leeswijzers met discussievragen die het gesprek in de leesgroep houvast bieden. Meer informatie over de werkwijze is te vinden op www.senia.nl. De leesgroep komt 6 à 7 keer per jaar bij elkaar. Belangstellenden zijn op 25 april welkom bij Bibliotheek De Meierij, Dorpsstraat 28, Vught.
Inschrijven Vughtse vrijmarkt
Op donderdag 27 april bieden enthousiaste verkopers in naar verwachting ongeveer 250 kleurrijke kramen hun overtollige gebruikswaar te koop aan op de Vughse Vrijmarkt in een meestal zonnige Oranje-sfeer, met veel gezellige blaasmuziek. Ook dit jaar wordt de Vrijmarkt georganiseerd door Harmonie Kunst & Vriendschap. Inschrijving is mogelijk tot 10 april, daarna nog alleen op basis van beschikbaarheid. Wie meer inlichtingen wenst over deze vrijmarkt kan die vinden op de website of verkrijgen via het sturen van een e-mail.
Wedstrijd modelzweefvliegen NK F5B
Op zaterdag 29 april zal, indien het weer dat toelaat, tussen 10.30 en 16.00 uur de eerste wedstrijd in 2017 worden gehouden voor het NK F5B op het modelvliegveld van Modelvliegclub The Hawks aan de Rijskampenweg, in de Gement te Vught.
Helvoirts kunstenaarsduo exposeert  in Guldenberg
Tot en met 9 juni kan iedereen in Guldenberg, Guldenbergweg 12 kennis maken met de kunst van Rita Harwig en Jan-Pieter van den Wittenboer. Rita en Jan-Pieter wonen in Helvoirt en vormen een kunstenaarsduo. Vanuit geheel verschillende disciplines en kunstvormen werken zij aan gezamenlijke projecten. Zo maakt Rita 3-dimensionale objecten, reliëfs en collages terwijl Jan-Pieter vooral met grafische technieken werkt, waarbij fotografie de hoofdmoot vormt. Zie ook de website.
De Vughtse Popquiz 2017
Op 24 mei, de avond vóór Hemelvaartsdag, vindt de zevende editie plaats van de Vughtse Popquiz. Deze gezellige muziekquiz wordt opnieuw gehouden in  de Gereghthof aan het Marktveld. Aanvang 20.00 uur. Het is altijd een avond vol mooie, soms onverwachte muziek en veel plezier. De inschrijving is gestart. Je kunt jouw team, met max. 4 deelnemers, opgeven doe je hier .Wees er snel bij want vol = vol.
Wandelavondvierdaagse Sint-Michielsgestel
De 37ste wandelavondvierdaagse in Sint-Michielsgestel, georganiseerd door vrijwilligers, zal gehouden worden van 29 mei t/m 1 juni. De te lopen afstanden zijn 5 of 10 km. Start tussen 18.00 en 19.00 uur bij Kentalis, Theerestraat 42. Het inschrijfgeld voor 4 dagen lopen bedraagt 3.50 bij voorinschrijving. Dit kan via de basisschool of op 23 mei tussen 19.00-20.00 uur in de Huif, Hortensiastraat. Prijs bij de start is 4 euro voor alle wandelaars, inclusief drinken, traktaties, bloemen en medaille. Schrijf alvast in uw agenda.
Gast van de Staten
Wilt u een keer een vergadering of activiteit van Provinciale Staten bijwonen? Dat kan. Meld u aan als gast van de Staten en u ontvangt een uitnodiging! Provinciale Staten (PS) werken sinds september 2015 met Statendagen. Op deze dagen kunnen verschillende soorten bijeenkomsten op de agenda verschijnen. Zo kan het zijn dat in de ochtend een werkbezoek op de agenda staat, in de middag een gesprek met de gedeputeerde en aan het einde van de dag een PS-vergadering.  Als gast van de Staten kunt u de vergadering bijwonen vanaf de publieke tribune. Daarbij wordt zoveel mogelijk geprobeerd om u aan te laten sluiten bij de plenaire vergadering in de Statenzaal. Ook krijgt u een presentatie over het provinciaal bestuur en een rondleiding door het provinciehuis. Er zijn Statendagen gepland op de vrijdagen:  21 april, 12 en 19 mei, 9 en 23 juni en 7 juli.meld u aan per email of bel 073-6812727.
Hulp bij laptop, tablet en I-Phone
Elke week op de dinsdagmorgen
kunt u hulp krijgen voor laptop IPad/Tablet  en I-phone. De vrijwilligers van KBO-Vught zitten voor u klaar vanaf 10.30 tot 11.30 uur. De toegang is gratis, alleen voor de koffie of thee betaald u 1 euro. Iedereen is welkom, ook niet-leden.
 
Het Klaverblad © 2016