Jaargang 65
week 29
23‑7‑2016
Meester Theo met pensioen
Met een groots opgezette feestdag werd afgelopen donderdag 14 juli officieel afscheid genomen van Theo Vorstenbosch, voorzitter van het College van Bestuur van Stichting Leijestroom. Deze stichting is verantwoordelijk voor 6 katholieke en 3 protestants-christelijke basisscholen in de regio Den Bosch. Met totaal zo'n 1900 leerlingen en 175 leerkrachten. Op 1 augustus wordt hij opgevolgd door Bram van Ek, de huidige rector van het Eindhovense Christiaan Huygens College.
Door Maarten Kroese
High five.jpg
foto Fons Brenninkmeijer
Theo Vorstenbosch glundert tevreden na over de fantastische dag die hem werd aangeboden. "Om 08.00 uur werd ik met mijn gezin, inclusief kleinkinderen, opgehaald door zo'n oude Oldtimer Schoolbus. Alle directeuren en stafleden zaten er al in. Met die bus  bezochten we alle aangesloten scholen. Iedere school had een eigen cultureel programma ingestudeerd met speciale liedjes, optredens en cadeautjes. Hartverwarmend. Ik had verwacht dat niemand mij zou kennen, maar overal werd ik met gejuich ontvangen. Prima voorbereid door de docenten! 'Meester Theo', scandeerden de kinderen regelmatig. Sommige kleintjes hielden me vast. 'Meester Theo, je mag niet weg!' Ontroerend."

Afscheidscadeau
Theo Vorstenbosch gaf iedere school een afscheidscadeau, een plantenbak met drie vlinderstruiken. Heel toepasselijk, want hij maakt zich al jaren hard voor goed natuur- en muziekonderwijs. Dat zijn ook de werkgebieden waar hij zich de komende jaren op gaat storten. Een stilzitter is hij zeker niet. Dat bewijzen de afgelopen jaren. Begonnen als leerkracht in Cromvoirt in 1975 werd hij in 1980 schooldirecteur, in 1997 directeur van de overkoepelende Stichting Katholieke Basisscholen Vught (SKBV) en in 2002 algemeen directeur van de toen opgerichte Stichting Leijestroom. In 2013 werd Vorstenbosch voorzitter van het College van Bestuur van diezelfde stichting.

Aimabel
Receptie1.jpg
foto Fons Brenninkmeijer

Aan het eind van de middag was de receptie bij het Strandpaviljoen. "Opvallend hoeveel mensen daar waren. Docenten, collega-bestuurders, schooldirecteuren, wethouders en vertegenwoordigers van onderwijs-gerelateerde instanties. Dat maakte deze baan ook zo prachtig. Iedere dag heb je andere, interessante taken en ontmoet je andere, leuke mensen. Dat zal ik zeker gaan missen." In de vele toespraken werd voortdurend benadrukt wat een aimabel mens Vorstenbosch is. 'Je kunt er geen ruzie mee krijgen'. De aanstaande pensionaris benadrukte, onder luid applaus, dat het toch vooral belangrijk is om de kinderen aandacht te geven. Een schitterend lied door alle schooldirecteuren sloot deze memorabele dag af.

Stichting Leijestroom
In Stichting Leijestroom werken katholieke en protestants-christelijke scholen gebroederlijk samen. Ieder vanuit het eigen profiel, maar elkaars waarden respecterend.

De Stichting is er om de aangesloten scholen optimaal te faciliteren en te ontzorgen. Administratie zowel financieel als personeel en HRM zijn uitbesteed aan een apart eigen bureau. Alle niet-schoolgebonden taken worden centraal geregeld, waarmee de schooldirecteuren zich kunnen concentreren op hun kerntaak: het onderwijskundig leiderschap.

Vakantierooster huisartsen
De Vughtse huisartsen nemen in 3 groepen voor elkaar waar:
!! voor waarneming kunt u alléén binnen de desbetreffende groep terecht !!
PRAKTIJK TELEFOON LAATSTE WERKDAG EERSTE WERKDAG
Gezondheidscentrum Hoge Vliert, Vliertstraat 79      
R Kievits-Smeets / I. Bloemen 6577726 21 juli 15 aug.
D. Wesselman 6563989 22 juli 15 aug.
J. van Olphen 6562158 12 aug.  5 sept.
R. van Lier 6562700 12 aug.  5 sept.
Waarneming door de aanwezige huisartsen van Gezondheidscentrum Hoge Vliert      Huisartsenpraktijk Pax et Bonum, Lidwinastraat 57
Gezondheidscentrum van Son, van Sonstraat 49-D
B. Felix-Schollaart 6577755 21 juli 15 augustus
N. Garssen-Pasmans 6567559 21 juli 15 augustus
P. van der Staay-Schneider 6576688 12 augustus   5 september
P. Vlake 6562407 12 augustus   5 september
       
                                                              
Waarneming door de aanwezige huisartsen van Huisartsenpraktijk Pax et Bonum en Gezondheidscentrum van Son
 

Huisartsenpraktijk De Groene Beuk, Van Voorst tot Voorststraat 6
K.Rosmalen / S. Floor / M. Verhoeven                    6564242                  gehele zomervakantie OPEN

Gewijzigde openingstijden
vakantie banner.jpg
 
Aan mama's, pap's, oma's, opa's, kinderen enne.....
24 juli t/m 11 sept. vakantie in NB
Zomeractiviteiten voor meiden
Meiden activiteiten.jpg
Een groepje jonge vrijwilligers heeft samen met Welzijn Vught leuke zomeractiviteiten bedacht, speciaal voor meiden van 10 t/m 17 jaar. Vind jij het leuk om gezellige dingen te doen? Dan is dit echt iets voor jou!
Start Kinderzomerschool
Kinderzomerschool.jpg
maandag 25 juli start de Kinderzomerschool in de Rode Rik.
Zwemverbod Meerse Plas Den Dungen
De provincie Noord-Brabant heeft een zwemverbod ingesteld voor de Meerse Plas in Den Dungen.
Vacatures Vrijwilligerspunt Sint-Michielsgestel
Dagbesteding Vivent Litserborg zoekt enthousiaste vrijwilligers m/v voor alle momenten van de dag
Het Klaverblad © 2016