Examenconcert Harmonie Wilhelmina Den Dungen
VERENIGINGEN

Op zondag 28 juni 2009 zullen 5 leden van Harmonie Wilhelmina uit Den Dungen een concert verzorgen, met begeleiding van het 70 koppige harmonie orkest van Harmonie Wilhelmina. Dit openbare concert vormt het sluitstuk van hun examen voor het HaFa D-diploma, het hoogst haalbare diploma voor amateurmusici in de harmonie- en fanfarewereld. Dit openbare concert zal worden beoordeeld door een jury.

De examen kandidaten zijn: Jolande van der Aa-Verhagen (47 jaar, hoorn), Marjolein van der Aa (17 jaar, klarinet), John van der Aa (48 jaar, trompet), Inge de Hoop (19 jaar, fluit) en Juliëtte Vervuurt (18 jaar, fluit). Het is uitzonderlijk dat 3 van de 5 kandidaten uit één gezin komen: toen dochter Marjolein te kennen gaf het D-examen te gaan afleggen, trokken vader John en moeder Jolande beide de stoute schoenen aan en gingen zij weer terug naar de muzikale schoolbanken om hun kennis en kunde weer op te halen. Beiden ouders startten hun muzikale carrière bijna 40 jaar geleden bij Harmonie Wilhelmina. Dochter Marjolein begon haar muzikale loopbaan op 6 jarige leeftijd, ook bij Harmonie Wilhelmina.
De 5 musici volgden hun opleiding in de afgelopen jaren bij MIK in Schijndel, bij de docenten Wouter van Breugel, Marco Koppers, Sef Pijpers en Ruud Bouman.

Programma

Het concert op zondag 28 juni zal worden geopend door hoorniste Jolande van der Aa. Begeleid door het harmonie orkest onder leiding van Sef Pijpers zal zij het Concerto voor hoorn No.1 van de componist Richard Strauss spelen.
Klarinettist Marjolein van der Aa brengt het Concertino van Carl Maria von Weber ten gehore. De beide fluitisten Inge de Hoop en Juliëtte Vervuurt spelen een werk van de broers Karl en Franz Doppler: Rigoletto Fantaisie, met daarin veel beroemde delen uit de opera Rigoletto van Verdi. Het examen concert wordt afgesloten door John van der Aa, met het Konzert in f – moll van de Duitse componist en trompettist Oskar Böhme.

Het concert zal plaatsvinden op zondag 28 juni 2009 in de grote zaal van SCC Den Durpsherd, Kerkwijk 61, 5258 KB Berlicum. Het concert begint om 11.00 uur. Toegang is gratis.

Onderschrift cursief
   
     
Gepubliceerd:
Archiefdatum:
24-6-2009
28-6-2009