Jaargang 65
week 25
25‑6‑2016
GEMEENTE VERKOOPT VILLA BLEYENBURG
impressie Bleijenburg1.jpg
Impressie vernieuwde Villa Bleijenburg
De gemeente Vught heeft overeenstemming bereikt over de verkoop van Villa Bleijenburg, het rijksmonument aan de Raadhuisstraat in het centrum van Vught. De koper, Bleijenburg Vught B.V., zal het pand volledig restaureren met behoud van alle karakteristieke details. In de villa komt een hoogwaardige horecavoorziening.  Daarmee krijgt het gevarieerde aanbod in het centrum een aantrekkelijke aanvulling én een impuls die nieuw publiek trekt. Voor de exploitatie is de B.V. in vergaand overleg met een gerenommeerde horecaondernemer.

De partijen tekenen een dezer dagen de verkoopovereenkomst. De komende periode wordt gebruikt voor de planvorming, de restauratie én het geschikt maken van het pand voor zijn nieuwe functie. De koper verwacht dat medio 2017 een begin met de exploitatie kan worden gemaakt.  villa Bleijenburg.jpg

Villa Bleijenburg, hoek Ploegstraat-Raadhuisstraat, is een bijzonder 17e -eeuws pand met een lange geschiedenis en wisselend gebruik van woonhuis tot kantoorfunctie. De laatste jaren stond het pand leeg en is er geen onderhoud meer gepleegd. Door de gewijzigde stedenbouwkundige opzet van het centrum, liggen de oorspronkelijke achtergevel en de tuin nu aan de voorzijde. Vroeger stond er in deze tuin een tuinhuis. Ook stond er een smeedijzeren hek omheen met een poort. Het is de bedoeling dat deze originele tuin/terras-sfeer terugkomt.

Bijzondere horecavoorziening
De villa is verkocht onder een aantal voorwaarden. Zo moest er eerst een tekening zijn van het restauratieplan en zijn er afspraken gemaakt over de termijn waarbinnen de restauratie  voltooid moet zijn. Ook het gebruik als bijzondere horecavoorziening is contractueel vastgelegd. Het Vughtse college is verheugd over de verkoop van de villa en het nieuwe toekomstperspectief. Dat perspectief geldt niet alleen de fraaie, oude villa, maar ook het centrum als geheel. Met de nieuwe aanvulling op de bestaande voorzieningen, voorziet de horeca hier meer en meer in een aantrekkelijk aanbod dat van alle markten thuis is voor een breed en gemêleerd publiek.  Het draagt bij aan een  attractieve dorpskern, gericht op ontmoeting en verblijf, passend in de schaal van Vught én binnen de functie van het vernieuwde centrum.

Visitekaartje
Directeur van Bleijenburg Vught B.V. is Wim Boers. Hij is ingenomen met zijn nieuwe aankoop en ziet de toekomstige gelegenheid als een verbetering van het centrum. Volgens Boers is goede horeca geen overlast, maar een visitekaartje voor een dorpshart. Het kan bijdragen aan een verbetering van het centrum en dit aantrekkelijker maken voor inwoners, ondernemers en bezoekers. Bleijenburg Vught B.V. investeert graag in die kwaliteitsimpuls met kennis en ervaring op het gebied van herontwikkeling en horeca. 
                                                                         
Finalisten MKB-verkiezing op de koffie bij burgemeester
koffie met burgmeester MKB1.jpg
De finalisten van de MKB-verkiezing Vughtse ondernemer van het jaar 2015 gingen maandag 20 juni op de koffie bij burgemeester Van de Mortel in het raadhuis. Het werd een genoeglijk uurtje waarin de burgemeester veel belangstelling toonde voor de gang van zaken in het midden- en kleinbedrijf in het algemeen en  voor de bedrijven van de genomineerden.

Op de foto in het midden winnares Petra Maas (Dit of Dat), links Miranda en dochter Caliari (Hart for Her) en rechts Jos Beks en Dorien van Loon (Change Hairstyling).
Naast burgemeester Van de Mortel staat Jan MJ Jansen (MKB Vught).
Maurick College scoort hoog!
logo maurick.jpg
eindexamenuitslagen 1e ronde op 16 juni
Zaterdag 25 juni RepairCafé Vught
Zoals elke laatste zaterdag van de maand is er ook op zaterdag 25 juni van 11.00 tot 15.00 uur
Kennis met Koffie dinsdag 28 juni
Van 19.00 tot 21.00 uur houdt Mantelzorgplaza een ‘Kennis met Koffie’ in Huize Elisabeth
Drugspand Helvoirtseweg gesloten
Voormalige horecagelegenheid ‘Marcelino’s’gesloten
Teerdag Gilde St Barbara en St Sebastiaan Vught
Gilde.jpg
Teerdag het Blauwe Gilde 25 juni
 
Het Klaverblad © 2016